Πολιτική

Γιώργος Πατούλης: «Να μην κινδυνεύσουν όσα επιτεύχθηκαν στην περιφέρεια Αττικής» λένε κύκλοι του

«Η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη, αλλά να μην τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν την προηγούμενη τετραετία», αναφέρουν κύκλοι του Γιώργου Πατούλη, στον απόηχο των πληροφοριών που θέλουν τη ΝΔ να έχει ξεκινήσει επαφές για την άμεση αντικατάστασή του στην περιφέρεια Αττικής μετά το μεγάλο «φάουλ» με το ζεϊμπέκικο, την ώρα που οι φωτιές έκαιγαν τη χώρα.

Ειδικότερα, όπως λένε χαρακτηριστικά κύκλοι του Γιώργου Πατούλη, «η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της περιφέρειας Αττικής».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την επιλογή υποψηφίου από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο οποίος να έχει επιτυχημένη θητεία και περγαμηνές στην πορεία του. Και τέτοια δυναμική, για να κερδίσει τη την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας. 

Ειδικότερα, στο τραπέζι δυνατά παίζει το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, παιδί από τα σπλάχνα της ΝΔ, ο οποίος έχει ήδη θητεία 9 χρόνων στην αυτοδιοίκηση, ενώ είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θεωρείται μέχρι στιγμής η επικρατέστερη επιλογή.

Στο τραπέζι, όμως, έχει πέσει και το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, νυν υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην δημάρχου Βύρωνα, ο οποίος έχει διατελέσει και υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, επίσης, προέρχεται από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς είχε διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα, με επιτυχημένη, όπως θεωρείται, πορεία. Συγκεκριμένα, με τα κοινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 1994. 

Παράλληλα, συζητείται και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο μακροβιότερος δήμαρχος, καθώς ηγείται του δήμου από το 2002!

Υπενθυμίζεται ότι όλη η συζήτηση για την αντικατάσταση του Γιώργου Πατούλη ξεκίνησε μετά την ατυχή κίνησή του χορέψει ζεϊμπέκικο, εν μέσω πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair στην Κάρυστο, που κατέπεσε ενώ επιχειρούσε στο πύρινο «μέτωπο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 33