Πολιτική

Η εξοργιστική συμπεριφορά των Γερμανών και δορυφόρων…

Είναι εξοργιστικό, είναι απαράδεκτο, είναι η σύγχρονη έκφραση της αποικιακής λογικής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειλικρινά όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι δημοκράτες, προοδευτικοί και δεν ξέρω πως αλλιώς αυτοπροσδιορίζονται με ποιο δικαίωμα και με ποια εξουσία επικρίνουν την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έκανε το ταξίδι στη Ρωσία;

Δεν είναι κατανοητό γιατί θα έπρεπε να ζητήσει την άδειά τους. Από ποια δημοκρατική αρχή, από ποιον κανόνα δικαίου, από ποια συνθήκη πηγάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση, η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που σέβεται κανόνες και συνθήκες, θα έπρεπε να πάρει την άδεια των Γερμανών και των δορυφόρων τους για να πραγματοποιήσει επαφές με οποιαδήποτε κυβέρνηση επιθυμεί.

Με τη λογική αυτή γιατί να μη ζητήσουν το λόγο Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και άλλοι εταίροι. Υπάρχουν μέλη της ευρωζώνης πρώτης και δεύτερης κατηγορίας;

Και γιατί παρακαλώ οι Γερμανοί να ζητούν το λόγο από τους Ελληνες για την επίσκεψη στη Ρωσία και να μην ζητούν οι Ελληνες για τις επιλογές των Γερμανών στην Ουκρανία;

Τι φεουδαλική αντίληψη είναι αυτή οι μεν να είναι υποχρεωμένοι να απολογούνται και οι άλλοι να μη δίνουν λογαριασμό σε κανένα; Από ποια συνθήκη, από ποια έννοια δικαίου προκύπτει αυτή η διαφορετική προσέγγιση; Από καμία. Είναι απόρροια της λογικής της ισχύος και της πρακτικής του αποφασίζομεν και διατάσσομεν του ηγεμόνα.

Όμως, αυτή η αντίληψη, αυτή η πρακτική και συμπεριφορά εκτός από αυταρχική, αντιδημοκρατική και αντιευρωπαϊκή είναι και υπονομευτική της ίδιας της Ευρώπης.

Και το χειρότερο είναι πως οι άλλοι Ευρωπαίοι δεν αντιδρούν. Αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τον γερμανικής έμπνευσης κορσέ. Ως πότε όμως; Γιατί ακριβώς αυτή η ηγεμονία, αυτός ο κορσές εμπεριέχουν το σπέρμα της διχόνοιας και της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτής της μοναδικής κατάκτησης και δημιουργίας των ευρωπαϊκών λαών που για πρώτη φορά στην ιστορία εξασφάλισε τόσο μακρά ειρηνική περίοδο.

Οι ηγεμονικές απαιτήσεις, οι αυταρχικές συμπεριφορές, οι αντιδημοκρατικές πρακτικές το μόνο που εγγυώνται είναι η διάλυση αυτής της υπέροχης κατάκτησης και δημιουργίας των ευρωπαϊκών λαών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Γιατί κανένας λαός δεν είναι δυνατόν δια βίου να ανέχεται τη γερμανική κυριαρχία, η οποία εκτός των άλλων είναι στενόκαρδη και πολύ – πολύ γερμανική και καθόλου ευρωπαϊκή…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 9
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 6
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα