Πολιτική

Η κατάθεση «βόμβα» για το… σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή και η εταιρία – μυστήριο

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το «σχέδιο δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή έρχονται στο φως. Από τον Φεβρουάριο του ’09 ο πρώην πρωθυπουργός άλλαζε συνέχεια διαδρομές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρώην πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσε, τον Ιανουάριο που πέρασε, στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα για τις πιέσεις που δεχόταν ο Κώστας Καραμανλής από Αμερικανούς αξιωματούχους για να μην προχωρήσει η συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας για τον αγωγό South Stream, γράφει σήμερα η εφημερίδα Real News.

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι από τον Μάρτιο του 2008 και πριν υπογραφεί η συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Βερν Σπέκχαρντ πίεζε για να αποτρέψει την «διείσδυση» της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και του ρωσικού αγωγού.

«Καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα», φέρεται να είχε δηλώσει ο Αμερικανός αξιωματούχος σύμφωνα με την κατάθεση που επικαλείται το δημοσίευμα.

Δεν ήταν το μόνο περιστατικό. Κι άλλοι υπουργοί, σύμφωνα πάντα με τη Real News, έχουν καταγγείλει ανάλογες πιέσεις. Άλλωστε, οι Αμερικανοί προωθούσαν τον αγωγό Nabucco.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα συναντώντας κορυφαίο υπουργό της τότε κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός South Stream. Αφού υπάρχει ο Nabucco!».

Οι διαδρομές που άλλαξαν

Το απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε το «σχέδιο δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή έδωσε στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλο ο διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής. Ήταν Φεβρουάριος του 2009.

Όταν ο Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε πως η ασφάλειά του πρέπει να αυξηθεί, η απάντησή του ήταν «κάντε ό,τι θέλετε», γράφει η Real News.
Οι άνδρες της ασφάλειας του αυξήθηκαν, ο οπλισμός τους έγινε πιο βαρύς, πρόσωπα άλλαζαν συνεχώς και καθημερινά άλλαζαν αιφνίδιων και οι διαδρομές από τη Ραφήνα στο Μαξίμου.

– Πρώτη διαδρομή: Ραφήνα-λεωφόρος Μαραθώνος-Αττική οδός και έξοδος από Κατεχάκη.
– Δεύτερη διαδρομή: Ραφήνα-Αρτέμιδα-Σπάτα-“Ελευθέριος Βενιζέλος” και μέσω της Αττικής οδού κάθοδος στην Αθήνα. Εναλλακτικά διέσχιζε το αεροδρόμιο και κατέληγε στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και από εκεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
– Τρίτη διαδρομή: Ζούμπερι- Ν. Μάκρη-λεωφόρος Διονυσίου-Άγιος Στέφανος-εθνική οδός. Από τη λεωφόρο Διονυσίου υπήρχε και η εναλλακτική διαδρομή Κηφισιά-λεωφ. Κηφισίας-Αττική οδός.
– Τέταρτη διαδρομή: Ν. Μάκρη-Διόνυσος-Άγιος Πέτρος-λεωφ. Πεντέλης-Αττική οδός ή εναλλακτικά Σταυρός-Μεσογείων.

Ταυτόχρονα άλλαζε και ωράρια, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε στείλει σε άλλο σπίτι για λόγους ασφαλείας τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά του.

Η εταιρία μυστήριο

Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μετά το 2005 για να υποκλέπτονται τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο – βιτρίνα.
Πίσω από αυτό δρούσαν όσοι – κατά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας- ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σκάνδαλο των υποκλοπών συνδέεται με το “σχέδιο” δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Το δάκρυ του Καραμανλή (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Το τελευταίο αντίο στο Θανάση Νάκο (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Ο Καμμένος προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αποθέωσαν τον Κ. Καραμανλή και τη σύζυγό του Νατάσσα – Αποδοκίμασαν τον Σαμαρά

Στην Ελασσόνα με φίλους ο Κώστας Καραμανλής

Ηλεία: Στιγμές χαλάρωσης με φίλους για τον Κώστα Καραμανλή

Καραμανλής: «Εγώ τον Τσίπρα, τον πάω»

Σαμαράς-Καραμανλής καλεσμένοι στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Μητσοτάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για F-35 και casus belli: «Ιστορική ανορθογραφία» – «Κανείς δεν ξέρει τι είναι»
Ο Μαρκ Ρούτε σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» για τα ελληνοτουρκικά - Η ακλόνητη στήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το «μαγικό» 5% στις αμυντικές δαπάνες των μελών του
Μαρκ Ρούτε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
11
ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική»
Το κόμμα επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή, όπως αναφέρει, περιορίστηκε σε γενικές αναφορές για το τουρκικό casus belli, χωρίς να θέσει συγκεκριμένους όρους στο ΝΑΤΟ
ΕΛΑΣ
Νοτοπούλου μετά την παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά έχουμε ακόμη πολλές σελίδες να γράψουμε»
Η πρώην βουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της «βαθιά προσωπική και δύσκολη, αλλά κυρίως πολιτική», αφήνοντας αιχμές για την πορεία του κόμματος και δηλώνοντας παρούσα στον προοδευτικό χώρο
Κατερίνα Νοτοπούλου 21
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΝΔ βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως εμπόδιο, για το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της οικονομίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τις ΜμΕ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, φορολογία, ενέργεια και πρόσβαση στη χρηματοδότηση
Ανδρουλάκης, ομιλία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δίνει την «καθαρή λίστα» των οργάνων την Παρασκευή, αλλά η Κεντρική Επιτροπή μυρίζει μπαρούτι
Μετά τις αιχμές Παππά και Αλεξιάδη για αδιαφάνεια, η αναπληρώτρια γραμματέας απαντά ότι η επικαιροποιημένη σύνθεση της Κ.Ε. θα αναρτηθεί στο site του κόμματος - Στο βάθος η μάχη για τους συσχετισμούς και η κόντρα με Πολάκη
Σωκράτης Φάμελλος
Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη για ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: «Σιωπή» απέναντι στην αναβάθμιση της Τουρκίας
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μη άσκηση βέτο και κάνει λόγο για στάση που, όπως υποστηρίζει, δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα
Μαρία Ιουστινιανού 25