Πολιτική

«Η Μέρκελ δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας»

Αφού ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε να τηρήσει όλες τις συμφωνίες με τους πιστωτές, έλαβε την υπόσχεση της Άνγκελα Μέρκελ ότι θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, όπου ο «πάγος» μεταξύ τους φάνηκε να λιώνει, είναι από τα κεντρικά θέματα του σημερινού γερμανικού Τύπου.

«Ο Σαμαράς ελπίζει σε αναπτυξιακή τράπεζα για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της γερμανικής έκδοσης των Financial Times σχετικώς με τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην καγκελάριο της Γερμανίας.

Ο κ. Σαμαράς περιγράφεται ως «ο πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας» και τονίζεται ότι ο Έλληνας πολιτικός υπολογίζει σε γερμανική υποστήριξη όσον αφορά στην προώθηση της ελληνικής οικονομίας. «Η καγκελάριος δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε την κυρία Μέρκελ ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, τον Απρίλιο, θα τηρήσει όλες τις συμφωνίες με τους πιστωτές, αναφορικά με τις περικοπές και τις δομικές μεταρρυθμίσεις.

«Αλλά ως τρίτο στοιχείο χρειαζόμαστε προώθηση της ανάπτυξης», πρόσθεσε και πρότεινε την συγκρότηση μιας «ελληνο – ευρωπαϊκής αναπτυξιακής τράπεζας», στο πρότυπο της γερμανικής KfW, η οποία θα υποστηρίζει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ιδέα του κ. Σαμαρά, αναφέρουν οι Financial Times Deutschland, προβλέπει ότι «ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες θα καταβάλουν κεφάλαια στην αναπτυξιακή αυτή τράπεζα, ενώ μπορεί να υπάρξει στήριξη και από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: Η Ελλάδα θα πετύχει

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου για μεταναστευτικό: Έχω ζητήσει θανατική ποινή για τους διακινητές, η χώρα δεν είναι σταθμός Λαρίσης
Η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Φωνής Λογικής υποστήριξες ότι τα φαινόμενα εγκληματικότητας, η αύξηση των γκέτο και η ενίσχυση του Ισλάμ στην Ευρώπη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ήπια μέτρα
Αφροδίτη Λατινοπούλου
9
Κωστής Χατζηδάκης: Live η παρουσίαση του νομοσχεδίου κατά της γραφειοκρατίας - Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης
Έχουμε ήδη απτά δείγματα γραφής στη μάχη με το βαθύ κράτος σημείωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κάνοντας ειδική αναφορά στον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ όσον αφορά τον χρόνο απονομής συντάξεων
Κωστής Χατζηδάκης
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις startups, η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Έχουμε όλα τα στοιχεία να πετύχουμε στο οικοσύστημα των startups. Έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μιλήσει τη γλώσσα σας» είπε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με εκπροσώπους εταιρειών AI-startups
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας, υπονόμευσε τους θεσμούς και οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια
«Εάν ο κ. Μητσοτάκης πίστευε στην αναθεώρηση του άρθρου 86, θα το χρησιμοποιούσε συνεχώς για να εμποδίσει τη δικαιοσύνη σε απανωτές δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να μην ελέγξει τους υπουργούς του;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τάσος Χατζηβασιλείου: Καμία απόκλιση από τις εθνικές θέσεις – Και ο Αντώνης Σαμαράς είχε μεταβεί στην Τουρκία για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
«Φοβάμαι ότι οποιαδήποτε πιθανή πολιτική πρωτοβουλία του στο μέλλον θα είναι περισσότερο προσωπική και όχι εθνική», ανέφερε για το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να ιδρύσει νέο κόμμα
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη Βουλή