Πολιτική

Η πρώτη… συναίνεση Μητσοτάκη – ΣΥΡΙΖΑ: Ορίζονται τα μέλη του ΕΣΡ

Μετά από επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη "σφραγίστηκε" η συναίνεση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για τον ορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ. Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η Διάσκεψη των προέδρων.

Την ερχόμενη Τρίτη (19.01.2016), κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει ο ορισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη (14.01.2016) Διάσκεψη των Προέδρων όπου αναμενόταν να προχωρήσει στην εκλογή των μελών του ΕΣΡ δεν θα γίνει εξαιτίας της συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ.

Έτσι, η Διάσκεψη θα συνέλθει την άλλη Τρίτη και σύμφωνα με πληροφορίες σε επικοινωνία προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον νέο πρόεδρο τη Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπήρξε η δέσμευση του δεύτερου ότι «θα πρέπει να τελειώσουμε με την εκκρεμότητα αυτή».

Έτσι, με συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στα πρόσωπα, συμπληρώνονται τα 4/5 της Διάσκεψης που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για τον ορισμό μελών ανεξαρτήτων αρχών.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για τον ορισμό των νέων μελών του Δ.Σ. του ΕΣΡ μπορεί επίσης να θεωρηθεί και συναίνεση “καραμανλικών” – “μητσοτακικών”, αφού κάποια από τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί ανήκουν στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21