Site icon NewsIT

Ηγετική εμφάνιση Βενιζέλου με μηνύματα

02.12.2011 | 06:15
Ηγετική εμφάνιση Βενιζέλου με μηνύματα

Ηγετική εμφάνιση χαρακτηρίστηκε από πολλούς η παρουσία του κ. Βενιζέλου στη σύσκεψη των υπουργών του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Παπανδρέου με θέμα τον προϋπολογισμό, με όλους τους υπουργούς.

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως “κανείς δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης. Θα βοηθήσουμε τους πολίτες μόνο αν είμαστε ειλικρινείς και μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας”.

«Εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ελάσσονα θέματα, ως όχημα για να παρακάμψει τα μείζονα, κάνει λάθος. Έχει λοιπόν πάρα πολύ μεγάλη σημασία να κάνουμε την επιλογή μας. Και ως χώρα και ως Κυβέρνηση και ως κόμμα και ως άτομα. Εγώ έχω κάνει τη δική μου» σημείωσε με νόημα προς τους συναδέλφους του αν και κάποιοι θεώρησαν πως είναι μήνυμα και προς τον κ. Παπανδρέου.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην απουσία των στελεχών της ΝΔ από τις συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έθεσε θέμα σχετικά με τη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων, όταν δεν συμμετέχουν τα μέλη ενός από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η ίδια φέρεται να είπε ότι η ΝΔ βλέπει την κυβέρνηση Παπαδήμου ως “τράνζιτ”, ως ένα όχημα που θα την οδηγήσει στην εξουσία και τίποτε άλλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά στη συνέχεια θα κάνει αντιπολίτευση με βάση αυτό που ψήφισε. Εμείς, τόνισε, “θα δουλέψουμε για την κυβέρνηση”. Και πρόσθεσε ότι η χώρα δίνει μια εθνική και όχι κομματική μάχη, καθώς και ότι “τα κόμματα είναι για την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση για τα κόμματα.

Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αποφασίσθηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και η συζήτηση να είναι επί της ουσίας και να δοθεί στον κόσμο προοπτική, γιατί,οπως είπαν, έχει κουραστεί από τις υψηλού τόνου αντιπαραθέσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version