Πολιτική

Καμίνης: Δεν είμαστε “μωρές παρθένες” στο Κίνημα Αλλαγής για να μας αποπλανήσει ο Τσίπρας

«Δεν σημαίνει συνεργασία ο διάλογος με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα. Δεν είμαστε οι ανυποψίαστες και μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλανήσει ο κ. Τσίπρας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104.6, ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος στις διαφωνίες που εκφράστηκαν, επεσήμανε ότι «σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα, οι άνθρωποι δικαιούνται και ευκταίο είναι να έχουν τις απόψεις τους, αλλιώς θα ήμασταν νεκροταφείο και όχι ένας ζωντανός οργανισμός».

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε πως «το να κάνουμε διάλογο με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα, ούτε σημαίνει ότι εξωραΐζουμε την κυβερνητική πολιτική, ούτε είμαστε οι ανυποψίαστες μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλάνησει ο κύριος Τσίπρας. Έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε, Τι χρειάζεται η χώρα σε συνταγματικό επίπεδο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε οτι υπάρχουν διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει να αλλάξουν άμεσα, προκειμένου να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και γι’ αυτό θα πρέπει διαμορφωθούν ευρύτερες συναινέσεις με τις πολιτικές δυνάμεις, και υπογράμμισε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής, να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος».

Για το νομοσχέδιο για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την ανάπλαση της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης άσκησε αυστηρή κριτική λέγοντας:«Η κυβέρνηση, αντί να κάνει τη δουλειά της με το θέμα της ασφάλειας στο κέντρο, ανακοινώνει εταιρία για αναπλάσεις στην Αθήνα, αγνοώντας το σχέδιο που υλοποιεί ήδη ο δήμος Αθηναίων για την πρωτεύουσα και τον περιορίζει σε ρόλο κομπάρσου.

Ελπίζω να μείνει απλή εξαγγελία. Αυτές οι νοοτροπίες μας έφτασαν στη χρεοκοπία. Νέοι φορείς του Δημοσίου που φέρνουν νέες προσλήψεις και νέα γραφειοκρατικά σχήματα, όταν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμος Αθηναίων, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τα ίδια ακριβώς έργα, για τα οποία υποτίθεται ότι συστάθηκε η εταιρεία για τις αναπλάσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 120
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 96