Πολιτική

Καμμένος: Δεν θα επιτρέψουμε χωρίς δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους να έρθει η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή

- Απόλυτη ανατροπή από τον Πάνο Καμμένο στη ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια - Δεν θα επιτρέψουμε να έρθει η συμφωνία στη Βουλή χωρίς Δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους από τη Βουλή, είπε ο υπουργός - Διέψευσε τα σενάρια για τη χθεσινή του απουσία από το Υπουργικό Συμβούλιο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βόμβα έριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος. Όπως τόνισε οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές, εκτός εάν όπως τόνισε γίνει αποδεκτό να κυρωθεί η συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος στο Σκοπιανό, είπε ο Πάνος Καμμένος. “Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. Ως τότε θα είμαστε στην εποχή του Βουκουρεστίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

kammenos panos

Ο Πάνος Καμμένος ουσιαστικά τόνισε πως εάν η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή με την απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών τότε εκείνος θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει προκήρυξη εκλογών.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε μάλιστα πως “η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ΠΓΔΜ”.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως όπως είπε και ο Πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει καμία δέσμευση στο ΝΑΤΟ εάν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

Σε ότι αφορά στην χθεσινή του απουσία από το Υπουργικό Συμβούλιο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τον Τύπο και πως ήταν ένα θέμα που έπρεπε να χειριστεί ως υπουργός Άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης σε Τσίπρα για τον Ποινικό Κώδικα του 2019: Αποφάσισαν να ψηφίσουν να μειωθούν οι ποινές σε μια σειρά από ειδεχθή εγκλήματα
Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο βίντεο που ανέβασε ο Τσίπρας καλώντας τον Μητσοτάκη να δώσει «ονόματα και διευθύνσεις» για όσα ανέφερε σχετικά με την ψήφιση του νόμου
Παύλος Μαρινάκης
Αυγερινοπούλου για δημοσίευμα για «Χωριάτικο»: Αθέμιτη στοχοποίηση της οικογένειάς μου – Δεν έχω την παραμικρή σχέση
Δημοσίευμα εμπλέκει τον πρώην σύζυγο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας σε offshore εταιρεία, στην οποία φέρεται να είναι μέτοχος μαζί με τη σύζυγο του Άγγελου Γιαννακόπουλου
Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Μητσοτάκης για το ελληνικό FBI: «Υποκριτές όσοι αναρωτιούνται γιατί έχουμε τόσες αποκαλύψεις» - Σφοδρά πυρά κατά Τσίπρα
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός - Πάνω από 2,2 δισ. ευρώ ετησίως από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - «Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βάζουν πλάτη σε κυκλώματα δεν έχουν θέση στη Διοίκηση»
Μητσοτάκης, εκδήλωση για ελληνικό FBI
19