Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καμμένος κατά Τσίπρα: Είναι το ίδιο με τον Μητσοτάκη – Του χαρίζω τον Κουίκ

Καμμένος κατά Τσίπρα: Είναι το ίδιο με τον Μητσοτάκη – Του χαρίζω τον Κουίκ

Πάνος Καμμένος… λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα, του Νίκου Κοτζιά και της Νέας Δημοκρατίας.
Κατηγόρησε ξανά τον πρωθυπουργό για ανεντιμότητα.
«Θέλουν παράβαση του Κανονισμού της Βουλής – Τους χαρίζω την Κ.Ο. αλλά η έδρα της Β’ Αθήνας ανήκει στους ΑΝΕΛ».
«Θα συντρίψω τον Κοτζιά, εξαπάτησε τους Έλληνες»

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, κατά του Νίκου Κοτζιά και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή (03.02.2019) ο Πάνος Καμμένος. Με μια… πύρινη ομιλία στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της συντονιστικής Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγόρησε ξανά τον πρωθυπουργό πως δεν του φέρθηκε με εντιμότητα.

«Αν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ και δεν κρατάγαμε τη σταθερή θέση, η Ελλάδα θα είχε υποχωρήσει στις περιέργειες και τις παραξενιές της αριστεράς», είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος τόσο στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Εκκλησία αλλά και στην εξωτερική πολιτική. «Επί της εποχής της συγκυβέρνησης, διάφορες περίεργες ιδέες περί τριτοκοσμικών και Μαδούρο, δεν περάσανε» είπε.

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε με άκρως καυστικό τρόπο και τα σενάρια περί αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής για να διασωθούν τα «μικρά» κόμματα. «Δεν απειλούμε αλλά δεν απειλούμαστε», είπε. Και πρόσθεσε με νόημα: «Θέλουν να πάρουν κατά παράβαση του κανονισμού και την Κοινοβουλευτική Ομάδα; Τους τη χαρίζω. Ας την πάρουνε. Την ψυχή μας όμως δεν θα την πάρουνε ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, διαμηνύοντας όμως ότι «η έδρα της Β’ Αθηνών (σ.σ. αναφερόμενος στην έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου) ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες».

«Εμείς οι ΑΝΕΛ δεν έχουμε ανάγκη ούτε από παράσημα ούτε από οφίτσια ούτε από καρέκλες. Τις σπάσαμε τις καρέκλες» – Πάνος Καμμένος

«Του τον χαρίζω τον κ. Κουίκ άμα θέλει ο κ. Τσίπρας, αλλά η έδρα της Β΄ Αθηνών ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Έχει υποχρέωση στο όνομα της έντιμης συνεργασίας που είχαμε, να την επιστρέψει», είπε ο Πάνος Καμμένος. Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «ο κ. πρωθυπουργός, ο εταίρος μας μέχρι προχθές, δεν φέρθηκε με εντιμότητα προτείνοντας σε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων καρέκλες έναντι της ψήφου. Εμείς δεν θα το κάναμε ποτέ. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει 151 βουλευτές, αλλά θα έπρεπε αυτοί οι βουλευτές να εξαγοραστούν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Δεν υπήρχανε άλλοι, από το ΠΑΣΟΚ ή από το Ποτάμι;».

Επανέλαβε ότι «εμείς επί 4 χρόνια φερθήκαμε με εντιμότητα και θα συνεχίσουμε. Εμείς δεν εκβιάσαμε αλλά δεν δεχόμαστε και εκβιασμούς. Ό,τι έχουμε να πούμε, τους το λέμε στα μούτρα και σε αυτούς και στους σπόνσορές τους και στους νταβατζήδες τους και στους εκδότες και στους πάντες. Ούτε σενάρια διαρρέουμε, ούτε ιστορίες με αρκούδες και τροπικά πλοία. Εμείς αυτά που λέμε τα υποστηρίζουμε ευθέως και στα δικαστήρια, στα οποία δεν τολμάνε να έρθουνε όπως η κα Μπακογιάννη προχθές».

Λέγοντας πως πια έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε κάλεσμα στις δυνάμεις που διαθέτει το κόμμα του «να παλέψουμε απέναντι στον πόλεμο που θα δεχτούμε απ’ όλες τις πλευρές. Γιατί είναι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν ότι οι ΑΝΕΛ ζούμε από τον πόλεμο αυτό. Όσο μας χτυπάνε, είμαστε σαν τις ιδέες, σαν τα καρφιά στον τοίχο, τόσο πιο βαθιά θα μπαίνουμε μέσα. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα παίξουμε ρόλο στην αυριανή διακυβέρνηση του τόπου. Εμείς θα βάζουμε κόκκινες γραμμές, εμείς θα καταργούμε υπουργούς, εμείς θα ορίζουμε κυβερνήσεις και εμείς θα οδηγούμε την πατρίδα στο αύριο»!

«Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι το ίδιο»

Κατά τον Πάνο Καμμένο, οι ΑΝΕΛ είναι «η μόνη δύναμη που λέει “όχι” στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας». Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τους βουλευτές της, κατηγορώντας τους ότι «παίζουν παιχνίδι από το καλοκαίρι κατά των ΑΝΕΛ». Τους κάλεσε να «να πουν τώρα αν δέχονται το “Βόρεια Μακεδονία”. Το παραμύθι τελείωσε, κάναμε αρκετή υπομονή ακούγοντας τους παραλογισμούς τους! Είναι οι πρώτοι που παραδίδουν τον όρο “Μακεδονία”».

Για τον πρώην υπουργό Άμυνας «Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ακριβώς το ίδιο, έδωσαν τον όρο Μακεδονία, χωρίς να σεβαστούν την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του ’92». Μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών η Νέα Δημοκρατία και δεν τη στήριξαν οι ΑΝΕΛ. Είπε πως αν το είχαν κάνει τα πράγματα θα ήταν χειρότερα: «Θα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο (σ.σ. από το μπλοκάρισμα της Συμφωνίας). Θα τα έβρισκαν μεταξύ τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και θα περνούσαν το «Βόρεια Μακεδονία» κι εμείς δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να αντισταθούμε».

Μίλησε για «πραξικόπημα» στα Σκόπια, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έκρινε ότι το δημοψήφισμα που έγινε στη γειτονική χώρα δεν είναι ούτε έγκυρο ούτε θετικό και μίλησε για μεθοδεύσεις και «συναλλαγές», ενώ σημείωσε ότι δεν έχει υπογραφεί από τον πρόεδρο της πΓΔΜ. «Είναι μια ανίσχυρη συμφωνία, η οποία θα καταρρεύσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» είπε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στους βουλευτές της ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος είπε: «ήρθε η ώρα της κρίσης αυτή την εβδομάδα. Η ώρα που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ψηφίσουν ή όχι την ένταξη των Σκοπίων με το όνομα Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ. Και εδώ θέλει 180 ψήφους. Χωρίς 180 ψήφους δεν μπορεί να περάσει. Εμείς λοιπόν σας λέμε ότι δεν την ψηφίζουμε και δίνουμε αγώνα. Για να δω τους βουλευτές της ΝΔ αν θα ψηφίσουν και θα προδώσουν το όνομα της Μακεδονίας τελικά αυτή την εβδομάδα. Κυριακή κοντή γιορτή. Γιατί αν δεχτούν την είσοδο του κράτους με το όνομα Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, είναι σαν να δέχονται την παραχώρηση του ονόματος. Και αυτό θα αποτελεί ταφόπλακα. Πάμε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Και πως θα περπατάνε αυτοί μετά στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θράκη».

«Ολετήρας της χώρας ο Κοτζιάς»

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά: «Εγώ δεν απειλώ κανέναν με αποκαλύψεις. Αυτούς που απειλώ τους απειλώ ευθέως. Και εκείνον τον οποίο όχι απλώς απειλώ, αλλά δηλώνω ότι θα συντρίψω, είναι τον πρώην υπουργό Εξωτερικών που εξαπάτησε τους Έλληνες» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αφού χαρακτήρισε τον Νίκο Κοτζιά «ολετήρα της χώρας», μίλησε ξανά για συναλλαγές του πρώην υπουργού με τον Τζορτζ Σόρος και για παράνομους διαγωνισμούς.

Δείτε την ομιλία του Πάνου Καμμένου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις