Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει τον επόμενο μήνα

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των εργασιακών στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης - θεσμών, με αποκλειστική ευθύνη του ΔΝΤ, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Kontranews» και εκφράζει την πεποίθηση ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup θα διαπιστωθεί πρόοδος σε όλα τα πεδία, πλην των εργασιακών.

«Τα εργασιακά παραμένουν ανοιχτά με αποκλειστική ευθύνη του ΔΝΤ, που επιμένει σε ακραία νεοφιλελεύθερες – αντιευρωπαϊκές θέσεις» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. «Μέσα στον επόμενο μήνα εκτιμώ ότι θα έχει κλείσει και αυτό το θέμα ώστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης» προσθέτει.
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν διαρροές κατά την ψήφιση της συμφωνίας απαντά: «όλη η κοινοβουλευτική ομάδα θα ψηφίσει έναν τίμιο συμβιβασμό που η κυβέρνηση θα θεωρήσει ότι είναι ο καλύτερος δυνατός υπό τις παρούσες συνθήκες» και εξηγεί πως έντιμος συμβιβασμός σημαίνει δημοσιονομικά ουδέτερο άθροισμα μέτρων και αντίμετρων.
Για τη στάση της αντιπολίτευσης και δη της ΝΔ μόλις έρθουν στη βουλή τα μέτρα προς ψήφιση τονίζει: «αν και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν απαιτεί ειδική πλειοψηφία, καλό θα ήταν και άλλα κόμματα να έδειχναν πατριωτική ευθύνη και να υπερψήφιζαν» είπε και προσθέτει: «είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνει η ΝΔ, η οποία πάσχει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας και ονειρεύεται εκλογές».
Για την τουρκική προκλητικότητα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πάντα επιδιώκει καλές σχέσεις γειτονίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η χώρα μας δεν είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος καλεί την Ε.Ε να δείξει σε όλα τα επίπεδα έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πάλμας μετά τη συνάντηση με Δένδια: Έτοιμες Ελλάδα και Κύπρος για ανθρωπιστικές αποστολές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Αθήνα για την άμεση αποστολή των φρεγατών «Κίμων» και «Ψαρά» και των F-16, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
Βασίλης Πάλμας και Νίκος Δένδιας
Μιχάλης Κατρίνης στο newsit.gr: Συνέδριο αποφάσεων για το ΠΑΣΟΚ, με στόχο μια νέα δημοκρατική και κοινωνική πλειοψηφία
Ο βουλευτής Ηλείας ανοίγει παράθυρο διαλόγου με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, αποκλείει συνεργασία με τη ΝΔ και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του πολέμου και της ακρίβειας
Μιχάλης Κατρίνης
Νίκος Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει»
Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Εφέδρους και το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την ακόλουθη Ημερήσια Διαταγή
Ο Νίκος Δένδιας
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Flyover: «Μιλάμε πια για μια τελείως διαφορετική Θεσσαλονίκη»
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην πρόοδο του μεγάλου οδικού έργου, που έχει ξεπεράσει το 50%, και από το ΕΚΕΤΑ προανήγγειλε προσπάθεια μεταφοράς στην Αττική του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας με τεχνητή νοημοσύνη
Κυριάκος Μητσοτάκης 5