Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η εξέλιξη της διαπραγμάτευση αφορά ολόκληρη την Ευρώπη

Συζητήθηκε, σήμερα, στο Στρασβούργο ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά των εργασιακών ρυθμίσεων των δύο πρώτων μνημονίων, ως προς τη συμβατότητά τους με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην προηγούμενη νομολογία της Επιτροπής, που, επί ανάλογων προσφυγών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, είχε διαπιστώσει την αντίθεση των μνημονιακών ρυθμίσεων με το Χάρτη, όπως στην περίπτωση του υποκατώτερου νόμιμου μισθού για τους νέους.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής προσδιορίζουν τη νομιμότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, κατά συνέπεια, πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστές και από τις δύο πλευρές στην επικείμενη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, κατά την οποία η κυβέρνηση αγωνίζεται για την αναστροφή της γενικευμένης απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων.

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά, γενικότερα, το μέλλον της εργασίας στην Ευρώπη και την επιβίωση του κοινωνικού της προτύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19