Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κατσίκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατσίκης ψήφος εμπιστοσύνης συμφωνία των Πρεσπών

Ο Κώστας Κατσίκης ρίχνει ξανά… βόμβες.
«Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» είπε στο newsit.gr.
Θα ήταν οξύμωρο να το κάνουν πριν φτάσει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε.
Εκτίμησε πως η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ είναι… “μπετόν” με μόνη διαφοροποίηση αυτή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Σε ποιους ποντάρει ο Τσίπρας για να πάρει τους 151 και να μην πέσει η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος το βράδυ της Τετάρτης (09.01.2018) στη συνέντευξή του στο Open: Αν ο Πάνος Καμμένος άρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει τη μάχη στη Βουλή. Ο Κώστας Κατσίκης, βουλευτής των ΑΝΕΛ, λίγες ώρες μετά όμως έρχεται να… μειώσει την πρωθυπουργική αισιοδοξία.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στο newsit.gr ήταν ξεκάθαρος. «Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας» είπε και πρόσθεσε ότι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν φτάσει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν.

Χαρακτήρισε μεν «πολιτικά έντιμη και υπεύθυνη» τη στάση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει πρώτα την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως «αν κληθούμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης για το θέμα των Σκοπίων, δεν θα τη δώσουμε. Δεν μπορεί να συναινούμε σε ψήφο εμπιστοσύνης που θα είναι το εφαλτήριο για τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και την κύρωσή της και τελικά να δημιουργούμε με τις πράξεις μας σχήμα οξύμωρο.

Δε μπορεί από τη μια να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης για να ακολουθήσει η υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και από την άλλη να πολεμούμε την κύρωσης μιας τέτοιας συμφωνίας. Είναι αντιφατικό. Δεν γίνεται. Συνεπώς και την εμπιστοσύνη αποσύρουμε και ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνουμε».

Κατά τον Κώστα Κατσίκη, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ (που πάντως χθες με διάφορα προσχήματα δεν κατάφερε να συγκεντρωθεί για να συνεδριάσει) δεν φυλλορροεί. Διαφοροποιήσεις, είπε, δεν υπάρχουν πλην μιας. Εννοεί αυτή του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακούστε τι είπε ο Κώστας Κατσίκης στο newsit.gr

Οι εξελίξεις τρέχουν αν…

Το αν και πότε θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα κριθεί από τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή (11.01.2019) με τον Πάνο Καμμένο. Ανάλογα με το αποτέλεσμα του ραντεβού τους οι εξελίξεις μπορεί να τρέξουν τόσο γρήγορα που δεν αποκλείεται ακόμα και το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι “έχει” τις 151 ψήφους που χρειάζεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ψήφοι που αναμένεται να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ψήφο εμπιστοσύνης είναι της Κατερίνας Παπακώστα, του Θανάση Παπαχριστόπουλου, του Κώστα Ζουράρι, της Έλενας Κουντουρά, του Βασίλη Κόκκαλη, του Σπύρου Δανέλλη ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός άνοιξε ήδη το δρόμο για τις εκλογές “σε εύλογο χρονικό διάστημα και συντεταγμένα“. Όλα δείχνουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος των εκλογών θα οριστεί από τα μέσα Μαρτίου έως και το τέλος Μαΐου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις