Πολιτική

Κενό στο πόθεν έσχες για 26! Την άλλη εβδομάδα αποφασίζει η Βουλή

Στα χέρια της Επιτροπής Πόθεν ‘Εσχες της Βουλής η έρευνα των ορκωτών λογιστών επί της περιουσιακής κατάστασης όσων κατείχαν πολιτικά αξιώματα την περίοδο 1974 – 2012. Είκοσι έξι πρόσωπα παρουσίασαν μικρές αποκλίσεις και 2 εξ αυτών πιο σημαντικές. Την ερχόμενη βδομάδα αποφασίζει η Επιτροπή πως θα χειριστεί αυτές τις υποθέσεις.

Είκοσι έξι περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τα περιουσιακά τους στοιχεία εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές της Επιτροπής Πόθεν ‘Εσχες της Βουλής που ολοκλήρωσαν τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όσων κατείχαν σημαντικά δημόσια αξιώματα την μετά την μεταπολίτευση, και συγκεκριμένα από το 1974 έως σήμερα.

Στο στόχαστρο της έρευνας μπήκαν περίπου 500 πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι και το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή.

Την ερχόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να μελετήσει τα στοιχεία και να αποφασίσει αν θα παραπέμψει όλες τις υποθέσεις για περαιτέρω φορολογικό έλεγχο ή μόνο τις 2 που παρουσιάζουν σημαντικότερες αποκλίσεις.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Καλαντζή τα εν λόγω πρόσωπα δραστηριοποιήθηκαν πολιτικά στο απώτερο παρελθόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Πολάκη για ξυλοδαρμό Αθανασόπουλου: Τέτοιες συμπεριφορές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακόμα μία ημέρα στη δουλειά»
«Τα κοράκια των φαντς έχουν φτάσει τον κόσμο στα όρια του και θα δούμε άγρια πράγματα πλέον από την απόγνωση», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο Παύλος Πολάκης στο Facebook
Παύλος Μαρινάκης
Φάμελλος και Χαρίτσης ζητούν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τη Μέση Αναστολή – Κοινή επιστολή σε Μητσοτάκη και Τασούλα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς επιμένουν στη θεσμική ενημέρωση και στη χάραξη «εθνικής γραμμής», χωρίς να ζητήσουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Χαρίτσης και Φάμελλος
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Άλματα προόδου στη δημόσια υγεία της Ελλάδας»
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν εκτενώς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την προστασία της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ειδικά ως προς την έκθεσή τους σε βλαβερό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χανς Κλούγκε
Σωκράτης Φάμελλος: Η αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο επιβεβαιώνει την ανάγκη για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως ουρά των Τραμπ και Νετανιάχου»
Σωκράτης Φάμελλος