Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χωρίζουν σήμερα τα τσανάκια τους ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι – Αποχώρηση ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Χωρίζουν σήμερα τα τσανάκια τους ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι – Αποχώρηση ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης
φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαζύγιο παίρνουν σήμερα το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Το ρήγμα στην Κεντροαριστερά αναμένεται να επισφραγιστεί με μία κρίσιμη ψηφοφορία στις 6 το απόγευμα.

Νωρίτερα, στη λεγόμενη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων ο κ. Θεοδωράκης εισηγήθηκε την αποχώρηση του κόμματός του από τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Ακολουθούν οι ομιλίες βουλευτών και ευρωβουλευτών και στη συνέχεια τα στελέχη που συμμετέχουν στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο.

Η πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας του Ποταμιού είναι υπέρ της αυτόνομης πορείας, αλλά η συζήτηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία στις 6 το απόγευμα, δεν θα είναι εύκολη.

Υπάρχουν στελέχη που θεωρούν την “έξοδο” καταστροφική. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα μέλη της πρωτοβουλίας “Μπροστά”, αλλά και άλλα στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς.

Κεντροαριστερά ή… Κεντροαριστεροδεξιά

Οι βουλευτές του Ποταμιού είναι σύμφωνοι με την αποχώρηση. Ωστόσο, ο Γιώργος Αμυράς κι ο Γρηγόρης Ψαριανός γλυκοκοιτάζουν προς τη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, ο Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος μιλούν ανοιχτά για προοδευτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη παραμένει ο Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος ηγείται της κίνησης των Μεταρρυθμιστών.

Στη Χαριλάου Τρικούπη το διαζύγιο δεν τους… χαλάει, αφού κατηγορούν τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι διαχώριζε δημόσια τη θέση του από την Φώφη Γεννηματά.

Στο διά ταύτα εκτιμούν ότι το διαζύγιο με το Ποτάμι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις του Κινήματος Αλλαγή όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις