Πολιτική

Κλέων Γρηγοριάδης: Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και φώναξε “παραδίνομαι”! [pics]

«Παραδίνομαι! Παραδίνομαι!». Ο Κλέων Γρηγοριάδης τους άφησε όλους… άφωνους στη Βουλή.

Όσους λίγους βέβαια βρίσκονταν το μεσημέρι της Τρίτης (10.12.2019) στην αίθουσα της Ολομέλειας και είδαν τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 να ανεβαίνει στο βήμα και να σηκώνει τα χέρια του, λέγοντας «παραδίνομαι». Ήταν ο τρόπος που επέλεξε ο Κλέων Γρηγοριάδης να διαμαρτυρηθεί για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης απευθύνθηκε μάλιστα ειδικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως είπε πριν σηκώσει τα χέρια του σε στάση «παράδοσης», βάζοντάς τα και στο κεφάλι του για να κάνει πιο έντονη την κίνησή του.

grigoriadis vouli grigoriadis vouli grigoriadis vouli

Επτά φορές είπε ο Κλέων Γρηγοριάδης τη λέξη «παραδίνομαι». Ξεκίνησε κοιτώντας προς τα κυβερνητικά έδρανα και το πήγε… ρολόι, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 τον χειροκροτούσαν.

«Έστω ότι ήμουν αντιεξουσιαστής, έστω ότι ήμουν ταραχοποιός, έστω, ακόμα, ότι είχα προβεί εντελώς αχρείαστα και σε κάποιες έκνομες, παράνομες, πράξεις. Ειλικρινά σας ρωτάω όλους, πόσο ειλικρινά πόσο περισσότερο πιστεύετε ότι θα μπορούσα να παραδοθώ ώστε να σταματήσουν επιτέλους να με χτυπάνε οι άνδρες των ΜΑΤ;», είπε ο Κλέων Γρηγοριάδης ξεκινώντας την ομιλία του.

Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί να φωνάζω παραδίνομαι και να συνεχίζουν να με χτυπούν, να με κλωτσάνε στην κοιλιά, στα γεννητικά όργανα και στο στήθος, όταν είμαι εμφανώς άοπλος και παραδομένος. Γιατί όλη αυτή η αγριότητα. Να τη χαίρεστε, αν είναι αυτή η δημοκρατία σας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ