Πολιτική

Κωνσταντόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: «Διασυρμός της πολιτικής – Αναιδείς όσοι επικαλούνται την ιστορία της Αριστεράς για να δικαιολογήσουν το ρεζίλι»

Για «διασυρμό της πολιτικής» και «φαινόμενα διαλυτικά» έκανε λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης (24.09.24) ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «τα μέλη που ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάνε τίποτε για την εμπειρία που υφίστανται» κι αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση του κόμματος, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι διασυρμός της πολιτικής. Η προσωποποίηση της πολιτικής δεν με εκφράζει ποτέ. Τα φαινόμενα που υπάρχουν σήμερα είναι διαλυτικά».

Όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνέχεια, «όλοι αυτοί οι οποίοι επικαλούνται την ιστορία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για να δικαιολογήσουν αυτό το ρεζίλι, είναι αναιδείς».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική αναίδεια και την ιστορική ύβρι που παρατηρούνται σήμερα. «Το να μην σέβεσαι και να μην εκτιμάς έναν αγώνα ιδεών και αξιών που έγινε σε δύσκολες συνθήκες είναι ντροπή», δήλωσε.

 

«Σήμερα υπάρχει ένας ξεπεσμός, υπάρχει ένας διασυρμός. Είναι ξεπεσμός και διασυρμός των πάντων: της αριστεράς, του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας».

Σχετικά με το ποιος φέρει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Η ευθύνη είναι και της προηγούμενης ηγεσίας και της τωρινής ηγεσίας».

Τόνισε ότι η κατάσταση αυτή έχει ιστορία και ονοματεπώνυμο, προερχόμενη από την «μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό εκλογικό κόμμα».

«Τα δημοκρατικά φαινόμενα είναι αστειότητες», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «η ευθύνη είναι σε όλους εκείνους οι οποίοι εμφανίζονται ως στελέχη με ναπολεόντειο σύνδρομο».

«Η Αριστερά δεν είναι αυτή τη στιγμή σε μία ευνοϊκή περίοδο», συμπλήρωσε , «παρά το γεγονός ότι η συγκυρία θα ευνοούσε την ενίσχυση μιας σύγχρονης ανανεωτικής αριστεράς» και «υπάρχει μια κρίση δομική, προγραμματική, πολιτική σε όλη την Ευρώπη», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ