Πολιτική

Κόντρα Μπακογιάννη – Κοτζιά για Αλβανία και Μακεδονικό!

Σε υψηλό πολιτικό επίπεδο την ερχόμενη Τρίτη (06.03.2018) η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την ενημέρωση που ζήτησε η ΝΔ σχετικά με Κυπριακό και ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Την ενημέρωση στα μέλη της Επιτροπής θα κάνουν εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, που θα βρίσκεται στην χώρα μας.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή. Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Κοτζιάς ανέφερε πως ο ομόλογός του της Κύπρου θα ενημερώσει την Επιτροπή σχετικά με την ένταση στο αιγαίο και την τουρκική προκλητικότητα στις κυπριακές ΑΟΖ.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της βουλευτού της ΝΔ σχετικά με τις διαβουλεύσεις με την Αλβανία κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους ενώ επεκτάθηκε στα άλλα θέματα πρώτης γραμμής για την εξωτερική μας πολιτική όπως το Σκοπιανό.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επέκρινε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εξωτερικών για ανευθυνότητα και μυστική διπλωματία καθώς το ελληνικό κοινοβούλιο παραμένει ανενημέρωτο. Το ελληνικό κοινοβούλιο λειτουργεί υποδεέστερα του Αλβανικού. Η κυβέρνηση είπε δεν επιθυμεί την συνεννόηση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και εσείς ως καθηγητής μπορεί να αισθάνεστε ότι τα ξέρετε όλα πολύ καλά, όμως το να ακούτε τις απόψεις των κομμάτων και να υπάρχει συνεννόηση είναι πολύ χρήσιμο.

Σκληρή επίθεση από Κοτζιά

Ο υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς της απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν ασκεί καμία μυστική διπλωματία, αυτοί που είχαν κάνει υπόδειγμα την άσκηση της  μυστικής διπλωματίας ήταν οι κυβερνήσεις  της ΝΔ, όπως όταν έγιναν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τα Σκόπια μέσω ενός πράκτορα της ΚΥΠ, το Γρυλάκη… ή από κομματικό στέλεχος του κόμματός σας που διαπραγματεύτηκε με την Αλβανία την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Τώρα σημείωσε, ο υπουργός  όλα γίνονται από τους διπλωματικούς μας υπαλλήλους του υπουργείου και δεν συμμετέχει ούτε ένας από το γραφείο μου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331