Πολιτική

Κοτζιάς… ξαναχτυπά! “Καρφώνει” Καμμένο – Τζανακόπουλο

- Με δηλώσεις του μετά μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ ο Νίκος Κοτζιάς επανέρχεται - "Καρφιά" για Πάνο Καμμένο και Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Δεν είναι δυνατόν να μην είναι σαφείς οι λόγοι για την παραίτησή μου με δεδομένο ότι απέστειλα στον πρωθυπουργό επιστολή εννέα σελίδων" - (Προ)κάλεσε να δοθεί στην δημοσιότητα και προειδοποίησε για τα ειδικά κονδύλια του υπουργείου...
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Σήμα” πως η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και οι τρεις βουλευτές της δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση έστειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο Κοτζιάς, τα βέλη και η Συμφωνία των Πρεσπών

«Είμαστε κομμάτι του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά» ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του. Ενώ μια ακόμη που ερμηνεύεται ως… στήριξη είναι και η εξής: Πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει, αλλιώς «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις, ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

[read4more]

Ο Νίκος Κοτζιάς, ωστόσο, άφησε αιχμές εναντίον του Πάνου Καμμένου, η στάση του οποίου συνέβαλε στην παραίτησή του.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, που απετέλεσαν αφορμή έντονης λογομαχίας του με τον κ. Καμμένο.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως ο υπουργός Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, αλλά και πως ενώ το ΥΕΘΑ δεν μπορεί να λειτουργεί ως «ΥΠΕΞ νούμερο δύο».

Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδας, που είναι πιθανό να βγαίνουν εκτός εθνικής «γραμμής».

Επιπλέον, ο πρώην -πια- ΥΠΕΞ, προειδοποίησε εμμέσως τον κ. Καμμένο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία. Ο κ. Κοτζιάς προσέθεσε, δίχως να αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πως στην σημερινή συγκυρία απαιτείται σοβαρότητα κι όχι «τυχοδιωκτισμός». Κατήγγειλε δε πως υπάρχουν πρόσωπα και συμφέροντα που λασπολογούν σε βάρος του διότι δεν μοιράζονται τις δημοκρατικές του αντιλήψεις.

Click4more: Πηγές ΝΔ – Μυστικά κονδύλια : Πανικόβλητο το Μαξίμου βρίσκεται σε αδιέξοδο

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα», τόνισε χαρακτηριστικά μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, 18.10.2018.

“Στόχος” και ο Τζανακόπουλος

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε και στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως η παραίτησή του ήταν ακατανόητη, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην είναι σαφείς οι λόγοι για την απόφασή του με δεδομένο ότι απέστειλε στον πρωθυπουργό επιστολή εννέα σελίδων.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννέα σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να γίνουν παρελθόν, θα φέρουμε την αναγκαία πολιτική αλλαγή
«Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να επιλέξει κόμματα με πρόγραμμα, που μπορούν να φέρουν την πραγματική αλλαγή στον τόπο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Αρκαλοχώρι
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 11
Η ιστορία των διασπάσεων που σημάδεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Αλαβάνο και τον Συνασπισμό έως τον Τσίπρα και την ΕΛΑΣ
Οι πρωταγωνιστές, οι ιδεολογικές συγκρούσεις και οι προσωπικές ρήξεις που οδήγησαν από την «πρώτη φορά Αριστερά» στην κατακερματισμό του χώρου και στη δημιουργία του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού
Κουβέλης, Αλαβάνος, Τσίπρας 14
Δημοσκοπήσεις: Τσίπρας και Καρυστιανού αναδιατάσσουν τον πολιτικό χάρτη ενόψει εκλογών – Νέοι συσχετισμοί στις «δεξαμενές» των ψηφοφόρων
Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφουν Metron Analysis, GPO, Opinion Poll, Pulse - Η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά, η ΕΛΑΣ παγιώνεται στη 2η θέση, ενώ η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ασκεί σημαντική πίεση στο ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας / Μαρία Καρυστιανού 43