Site icon NewsIT

Κουβέλης για… πρωθυπουργός με κυβέρνηση ΝΔ!

14.12.2011 | 07:44
Κουβέλης για… πρωθυπουργός με κυβέρνηση ΝΔ!

Αυτό είναι μέσα σε λίγες λέξεις το συμπέρασμά μιας ακόμη δημοσκόπησης, που δίνει στη Νέα Δημοκρατία σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Η ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να μεγαλώνει αποκαλύπτει έρευνα της Alco για το Kontra Channel. Η ΝΔ προηγείται με 8,5% και λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 21,4% έναντι 12,9% του ΠΑΣΟΚ.

Εντυπωσιακή είναι η δυναμική που έχει αποκτήσει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, που συγκεντρώνει 6,9% και είναι πίσω από το ΚΚΕ (9,3%), αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ (6%) και το ΛΑΟΣ (5%). Εντυπωσιακό και το ποσοστό της αποχής (15,8%).

Οι αρνητική γνώμη των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση (έγινε το διάστημα 6-12/12) υπερισχύουν των θετικών. Πιο… συμπαθής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης (35% θετικές γνώμες και 56% αρνητικές), με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί (26%-66%) και τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι και πάλι τελευταίος, με 86% αρνητικές γνώμες και μόλις 11% θετικές…

Όσο για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές; Το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η καλύτερη περίοδος είναι «όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες».

Μοιρασμένες οι γνώμες (39% θετικές και 40% αρνητικές) για τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ όσον αφορά στο εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες θεωρούν ότι πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να θεωρείται ο καταλληλότερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα ανοίξει τη διαδοχή ο Γιώργος στο Πολιτικό Συμβούλιο;

Προωθείται δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ – Πιέζουν τον Παπανδρέου να “ανοίξει” τα χαρτιά του

Παπαδήμος για πρωθυπουργός – Στα Τάρταρα το ΠΑΣΟΚ – Όλες οι δημοσκοπήσεις

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO για το NEWSIT: Οι πολίτες λένε ναι στον Παπαδήμο (68%) αλλά διχάζονται για την κυβέρνηση (43% θετικά)

Η δημοσκόπηση της Alco και του Newsit σε Reuters & Bloomberg

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version