Το γεγονός της συνεδρίασης την ίδια μέρα με εκείνη του Eurogroup, έστω και λίγο νωρίτερα, έβαλε φωτιά στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κρίσιμη αυτή συνεδρίαση φανερώνει πως αυξάνονται οι πιθανότητες για συμφωνία ως τη συνεδρίαση του Eurogroup (οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Δραγασάκη μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με στόχο να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ως την ερχόμενη Πέμπτη που συνεδριάζει το Eurogroup) και προσθέτουν πως ο ESM θα κληθεί να αποφασίσει για τα 1,9 δισ. που κατά λάθος επιστράφηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και για την τύχη των 10,9 δισ. του ΤΧΣ που ζητάει η Ελλάδα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές, αλλά και τα προβλήματα ρευστότητας στο εσωτερικό της χώρας.
Επίσης, τα σενάρια που εξετάζονται περιέχουν ακόμα και την ανάληψη από τον ESM των δανείων του ΔΝΤ, καθώς και των ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ανέρχονται σε 6,5 δισ. περίπου.
Αν επιβεβαιωθούν τα τελευταία σενάρια αυτό σημαίνει πως το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα και θα παραμείνει έχοντας μόνο το ρόλο του τεχνικού συμβούλου.
