Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε

Κυριάκος Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του 3ου συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είχαν να κάνουν συνέδριο 6 χρόνια. Μακάρι να κάνανε κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε προσυνεδριακή διαδικασία της Ν.Δ. στη Νίκαια, για την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αφόρητο κλίμα τοξικότητας, χυδαιολογιών, λαϊκισμού και εντάσεων». «Αυτή η εικόνα την οποία είδαμε, δεν αρμόζει σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δήλωσε, τονίζοντας ότι «τελικά το συνέδριο είχε ως μόνο στόχο να αλλάξει καταστατικές διαδικασίες για να μπορέσει να επανεκλεγεί από τη βάση αυτός ο όποιος είναι για 14 χρόνια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Και μετά μας λένε ότι δήθεν αυτή πρεσβεύουν την ανανέωση» κατέλεξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ..

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβαση του.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά αφενός την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που όπως είπε ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις