Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου: «Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφερε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός υπέστη ένα «μεγάλο πλήγμα» από την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ενώ έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του.

«Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι “παραπονεμένα” για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, που χάνει έναν πιστό υπηρέτη του. Αλλά και για την κοινωνία μας και την αγαπημένη του Κρήτη, που χάνει μία ευγενική μορφή της», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου.

«Επί δεκαετίες, ο Γιάννης Μαρκόπουλος συνόδευσε τη νεοελληνική ζωή με τις μελωδίες του. Μελοποιώντας αξεπέραστα ποιήματα. Συνθέτοντας πρωτοποριακά έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Και ενώνοντας τους συμφωνικούς με τους παραδοσιακούς ήχους, σε ένα κίνημα που ο ίδιος όρισε ως “επιστροφή στις ρίζες για τον σχεδιασμό του μέλλοντος”», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε τόσο μέσα από τη μουσική διαδρομή του, όσο και με την αξιοπρεπή δημόσια παρουσία του», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του», καταλήγει στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου