Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στήριξη στις προσπάθειες της Κύπρου για την ανάκληση όλων των παράνομων τουρκικών ενεργειών

Στη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για την ανάκληση όλων των παράνομων τουρκικών ενεργειών και την ακύρωση της τουρκικής απόπειρας επιβολής νέων τετελεσμένων, πρωτίστως στα Βαρώσια, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη. 

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κασουλίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τρίτη φορά, μετά τις δύο προηγούμενες, μακροχρόνιες και, κατά καθολική αναγνώριση, επιτυχημένες θητείες.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ιωάννης Κασουλίδης αντάλλαξαν απόψεις για ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για τις περιφερειακές εξελίξεις, με αιχμή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Συζητήθηκαν ακόμη οι τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες με έμφαση στη συνεργασία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, καθώς και στο σχήμα 3+1 μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι κοινός στόχος Ελλάδας και Κύπρου παραμένει η εξεύρεση συνολικής, συμφωνημένης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 3
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 11
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142