Πολιτική

Λαφαζάνης για συμφωνία Eurogroup: Τέτοιες εξευτελιστικές ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοσθεί ούτε στη χειρότερη αποικία

Έντονη κριτική στη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup ασκεί ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα κατηγορεί την κυβέρνηση που «συμφώνησε στο άτυπο γραφειοκρατικό παραμάγαζο του Σόιμπλε, που το αποκαλούν Eurogroup, ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει κούρεμα του χρέους και ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί να περικόπτονται αυτόματα, ερήμην και της Βουλής, ακόμα και της κυβέρνησης, μισθοί, συντάξεις ή και να επιβάλλονται φόροι».

Τώρα, συνεχίζει, ακυρώνεται η Βουλή η οποία μέχρι πρότινος είχε έναν διεκπεραιωτικό ρόλο για τις εντολές τής τρόικα και του κουαρτέτου.

«Τέτοιες εξευτελιστικές, αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοσθεί ούτε στη χειρότερη αποικία και μόνο “στρατός κατοχής” θα μπορούσε να επιβάλει στη χώρα.

Η μόνη απάντηση στον εξευτελισμό, το διασυρμό και τη λεηλασία είναι μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή», τονίζει ο Παν. Λαφαζάνης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 8
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 20
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 17
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 11
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου