Πολιτική

Λάθος ολκής από τον Κασσελάκη με το «δικό τους κρατίδιο στα Κατεχόμενα» – «Ήμουν κουρασμένος» δικαιολογήθηκε – Αχτσιόγλου: «Έχει άγνοια»

Δύσκολη ήταν η νύχτα στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δύο υποψήφιοι (Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου) επιδόθηκαν σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων, μετά τις δηλώσεις Κασσελάκη για το «κρατίδιο» στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν για την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Τα όσα είπε προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου. 

Και αυτό γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για «κρατίδιο» της Τουρκίας στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Αμέσως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα για το «κρατίδιο» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα. 

 

Άμεση και σφοδρή ήταν η αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία – λίγο μετά τα μεσάνυχτα – απαίτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει τα περί κρατιδίου και σημείωσε πως ο συνυποψήφιός της έχει άγνοια για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.9.2023) ο Στέφανος Κασσελάκης με ένα βίντεο στα social media προχώρησε σε αναδίπλωση, λέγοντας πως προφανώς πρόκειται για λάθος λόγω της κούρασης, ενώ – όπως είπε – κάποιες φορές ψάχνει να βρει τις λέξεις στα ελληνικά, καθώς έχει επιστρέψει στη χώρα μας μόλις πριν από μερικούς μήνες.

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως τα Κατεχόμενα είναι η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού: «Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα».

Τόνισε, δε, πως: «Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Φλωρίδης για Τέμπη: Yπάρχει νομικό πλαίσιο για εξετάσεις των σορών στο εξωτερικό
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει προσδιοριστεί για τις 23 Μαρτίου 2026, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας
Συλλαλητήριο στη Λάρισα για τα Τέμπη
Συνέδριο με «αγκάθια» στο ΠΑΣΟΚ - Η ρήτρα μη συνεργασίας με τη ΝΔ, το δημοψήφισμα και οι εσωκομματικές ισορροπίες
Στο τραπέζι έχει πέσει και η προοπτική ενός δημοψηφίσματος στο εσωτερικό του κόμματος, όπως προβλέπει εξάλλου το καταστατικό του σε περιπτώσεις κρίσιμων αποφάσεων ή σημαντικών ζητημάτων
Νίκος Ανδρουλάκης / Χάρης Δούκας
Στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Μηνύματα και απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν την εξωτερική πολιτική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τονίσει ότι η ΝΔ «παραμένει βαθιά πατριωτική δύναμη» αλλά.. και μια «πλατιά λαϊκή παράταξη», απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί από τους Σαμαρά και Καραμανλή
Κυριάκος Μητσοτάκης