Πολιτική

Λελογισμένη αστάθεια

Η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύει σήμερα το Newsit, εφ’ όσον επιβεβαιωθεί την Κυριακή στην κάλπη, παράγει πολλαπλά και σημαντικότατα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Η ανάλυση του Νίκου Ευαγγελάτου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με μία μονάδα λέει στην κυβέρνηση ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν αστάθεια αλλά δεν αντέχουν άλλο! Δε θέλουν οι θυσίες που έκαναν να πάνε χαμένες αλλά δεν μπορούν πια να κάνουν κάτι παραπάνω. Δεν μπορούν να αντέξουν άλλο την αδιανόητη φορολογία για να παραχθεί το περιβόητο πλεόνασμα. Και αν δε βρεθεί άλλος δρόμος πιο ήπιας προσαρμογής δε θα την ξαναστηρίξουν.

Το μήνυμα προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ’ ίσου σαφές. Παρά τη σχετική χαλαρότητα της ψήφου των ευρωεκλογών λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν την εμπιστεύονται ακόμη. Δεν έχουν πειστεί για το σχέδιο της και παρά τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν και τις πολλές υποσχέσεις και τα ωραία λόγια που ακούνε από τα στελέχη της δεν πείθονται.

Και ακόμα, ζητούν μια νέα λύση στο χώρο του κέντρου. Το ΠΑΣΟΚ δε διαλύεται αλλά κινείται πια σε μονοψήφιο (!) ποσοστό, το «Ποτάμι» δεν πείθει ούτε καν στην πρώτη του παρουσία και η ΔΗΜΑΡ ψυχορραγεί.

Όμως στο σύνολο τους οι δυνάμεις αυτές αθροίζουν ποσοστά όχι πολύ μακρινά από αυτά της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του χώρου παραμένουν σ΄ αυτόν, αλλά ζητούν μια ενιαία και αξιόπιστη πρόταση.
Η «Χρυσή Αυγή» καταγράφεται σταθερά πια τρίτη δύναμη και είναι το μόνο από τα κόμματα διαμαρτυρίας που αυξάνει τα ποσοστά του.

Μένει να δούμε αν όλα τα παραπάνω θα τα επιβεβαιώσει η κάλπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
117
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51