Ο κ. Λεουτσάκος όατν ρωτήθηκε πως αξιολογεί το σχέδιο που ακούγεται για παράταση είπε:
«Δεν έχω καλή πληροφόρηση, νομίζω ότι υπάρχει μια ρευστότητα, δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα. Έχω επιφυλάξεις και για τη σκοπιμότητα αλλά κυρίως για την αποτελεσματικότητα. Οι εταίροι δεν λειτουργούν σαν εταίροι ούτε λειτουργούν σαν δανειστές. Οι δανειστές ακόμα και στην ελεύθερη αγορά σου αφήνουν ορισμένα περιθώρια για να μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους, εδώ προσπαθούν να σε ισοπεδώσουν και είναι και για αυτούς αμφισβητούμενο αν με αυτές τις πολιτικές μπορούν να πάρουν μέρος από τα λεφτά τους».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ενδέχεται να επέλθει ρήξη είπε:
«Κατά τη προσωπική μου γνώμη νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει και άλλες μορφές εναλλακτικές απέναντι σε αυτό το μονόδρομο που προσπαθούν να μας βάλουν. Η χώρα κατά τη γνώμη μου έχει εναλλακτικές και παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν η ανεξαρτησία της χώρας και η λαϊκή κυριαρχία θα είναι σημαντικότερη. Αν είναι να μας πνίξουν και να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό σε υποταγή νομίζω ότι υπάρχουν και θα πρέπει να ζυγίσουμε και άλλες λύσεις».
Και συνέχισε: «Όλοι είμαστε προβληματισμένοι ξεκινώντας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κατανοώ τη μάχη που δίνει, δίνει μια μάχη με οικονομικούς δολοφόνους που γίνεται προσπάθεια να υποτάξουν την κυβέρνηση και να στείλουν ένα μήνυμα στους ευρωπαϊκούς λαούς ότι ό,τι και αν ψηφίζουν αλλαγές πολιτικών δεν μπορούν να καθορίσουν με την ψήφο τους γιατί τα καθορίζει μια ελίτ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή η ελίτ θέλει να δώσει μήνυμα ενός αυτοκρατορικού χαρακτήρα.
Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει την ενδεχόμενη συμφωνία που θα έρθει στην Βουλή απάντησε:
«Νομίζω ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν υπάρχει ούτε ένας που να συμφωνεί. Δεν συμφωνώ σε ιδιωτικοποιήσεις που να δώσουμε τις υποδομές της χώρας. Οι υποδομές αν δοθούν η χώρα μετατρέπεται σε νέο-αποικία. Θα μπορούσα να δω συνεργασίες όχι όμως εκποιήσεις».
