Site icon NewsIT
22:01 Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, είναι σε τακτική επαφή με τους Ευρωπαίους για την ελληνική κρίση χρέους.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απαντώντας σε ερώτηση του οργανισμού Newsmax, ο κ. Έρνεστ είπε ότι «τελικά θα είναι ευθύνη της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών να επιλύσουν τις διαφορές τους».

Ερωτώμενος αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομιλεί τακτικά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Έρνεστ απάντησε: «O πρόεδρος δεν συνομιλεί. Αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, εμπλέκεται σε συζητήσεις με τους ομολόγους του και με ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες. Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ διευκόλυναν τους προηγούμενους γύρους οικονομικών δυσκολιών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μεταξύ των ηγετών με τους οποίους έχει συνομιλήσει ο κ. Λιού είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε πως «γνωρίζουμε τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από το να είναι σε θέση η Ελλάδα να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και να συνεχίσει να είναι μέλος της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version