Πολιτική

Λιλλήκας σε Σαμαρά: Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες να διαπραγματευτούμε για το Κυπριακό

Για τα θέματα της οικονομίας, αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, συζήτησαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης του Κυπριακού και κυρίως για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις καθώς, όπως είπε, «αυτή την ώρα ο Ελληνισμός στο σύνολο του, Κύπρος και Ελλάδα, είναι σε πολύ δυσμενή θέση» καθώς και οι δυο χώρες είναι οικονομικά εξαρτημένες και ευάλωτες σε πιέσεις και εκβιασμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα «δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να διαπραγματευθούμε τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα».

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών σε δήλωσή του, εξέφρασε την εκτίμηση πως έχει έρθει η ώρα «να υπάρξει μια πανεθνική στρατηγική, μια κοινή στρατηγική διεκδίκησης των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, μια στρατηγική, η οποία θα μπορεί να πετύχει την ενότητα αλλά και τη συστράτευση του Ελληνισμού αυτές τις κρίσιμες ώρες» καθώς όπως είπε, η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται μια ελεύθερη Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυπριακό: Ενδιάμεση συμφωνία «σπρώχνουν» οι ΗΠΑ

Βενιζέλος: Θα διακόψουμε τις συνομιλίες για το Κυπριακό αν η Τουρκία θέσει θέμα πετρελαίων

Αμμόχωστος, το δόλωμα των ΗΠΑ στο Κυπριακό και η ένταξη της πόλης στο Master Plan

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η δύσκολη «εξίσωση» της Συνταγματικής Αναθεώρησης, τα κρίσιμα άρθρα και το πολιτικό μπρα ντε φερ
Είναι κυρίαρχη η άποψη ότι θα «στριμώξει» πολιτικά τα κόμματα του κέντρου και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε ζητήσει την αλλαγή στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα δω τον Ερντογάν πριν τις 15 Φεβρουαρίου - «Εφικτός στόχος» να πάρει η ΝΔ το απαιτούμενο ποσοστό για αυτοδυναμία στις εκλογές
«Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος δε θα αλλάξει - «Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να πάρει άδεια από κανέναν αν, παραδείγματος χάρη, θέλει να κάνει μία ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ ελληνικών νησιών στο Αιγαίο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
121
«Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος» λέει ο Πρωθυπουργός - Τα μηνύματα που στέλνει στην Τουρκία
Κρατώ τη δήλωση Φιντάν ως μια θετική αναγνώριση ότι η Τουρκία μπορεί και να εξετάζει κάποια από τα πάγια θέματά της, να μην τα αναδεικνύει με την ίδια ένταση που το έκανε στο παρελθόν» τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 7