Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Τέλος στις παρατάσεις προθεσμιών για χορήγηση άδειας παραμονής σε μετανάστες

Παράλληλα σημείωσε πως οι ρυθμίσεις για τη διαδικασία μετάκλησης εργατών γης θα παραταθούν

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πως αποσύρει την διάταξη για την παράταση προθεσμιών χορήγησης νέου τύπου άδειας διαμονής σε μετανάστες.

Η διάταξη για τους μετανάστες που κατήργησε ο Μάκης Βορίδης είχαν κατατεθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Ο Μάκης Βορίδης στην παρέμβασή του στην επεξεργασία του σχεδίου νόμου ενημέρωσε τους βουλευτές πως διαγράφει την παράγραφο που προέβλεπε παράταση έως 30/9 για τη χορήγηση νέου τύπου άδειας διαμονής καθώς όπως είπε θέλει να εξετάσει εάν συνάδει με περιοριστικότερες πολιτικές που επιθυμεί να εισάγει.

«Τη διαγράφουμε γιατί θέλω να σκεφτώ αν υπάρχει αναγκαιότητα όντως μιας τέτοιας παράτασης, και σε κάθε περίπτωση, αυτή η παράταση, εάν τελικώς αποφασίσω να τη δώσω θα πρέπει να συνδεθεί με περιοριστικότερες πολιτικές αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης από τούδε. Επομένως, θα έρθει συνδυαστικά, αν αποφασίσω τελικά να τη φέρω, προκειμένου να εναρμονιστεί με τη γενικότερη πολιτική μας για την αντιμετώπιση παράνομης μετανάστευσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε πως οι ρυθμίσεις για τη διαδικασία μετάκλησης εργατών γης θα παραταθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργίαδη: ««Πλέον θα απαντώ μόνο στην αρχηγό σας, την Καρυστιανού» λέει ο υπουργός Υγείας
Αφορμή στάθηκε η ομιλία του υπουργού Υγείας στη Βουλή στις... 29 Οκτωβρίου 2025, στην οποία είχε χαρακτηρίσει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας «απαίσια γυναίκα»
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Καμμένος: Η Καρυστιανού μπορεί να βγει και πρώτη στις εκλογές – Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς, θα κάνω κι εγώ
Για τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το αν θα προλάβει να οργανώσει ψηφοδέλτια, ωστόσο τον χαρακτήρισε «τον μόνο από την Αριστερά που μπορεί να δείξει κυβερνησιμότητα»
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος
23
Αυλωνίτης μετά την παραίτηση από το Κίνημα Δημοκρατίας: Ούτε μία στο εκατομμύριο να επιστρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής περιέγραψε κλίμα έντονης πόλωσης στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι πολύ εύκολα θα μπορούσαν να σε λιντσάρουν»
Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης