Πολιτική

Μαξίμου: Ο Τσίπρας δεν μίλησε με τον Τριντό για την Eldorado

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Καναδό ομόλογό του Τζ. Τριντό για το θέμα της Eldorado.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενώ το θέμα με την επένδυση της Eldorado Gold στην Ελλάδα βαίνει προς… επίλυση, η κυβέρνηση διαψεύδει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε παρέμβαση από τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Να διασταυρώνετε τις πληροφορίες»

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού “ήρθε” λίγο μετά τις 15:00 και αφού η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι… “παγώνει” τα σχέδιά της να… “παγώσει” τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το Μαξίμου διέψευσε έτσι δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Καναδό ομόλογό του.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ουδέποτε είχε συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Θα ήταν ορθότερο τέτοιες πληροφορίες να διασταυρώνονται με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πριν τη δημοσίευσή τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τσίπρας – Τριντό: Το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Στο δημοσίευμά της, η Καθημερινή ανέφερε ότι στο παρασκήνιο, είχαν αρχίσει να πληθαίνουν επαφές και οι παρεμβάσεις. Στόχος, να βρεθεί ένας κοινός τόπος και να αποτραπεί έσω και την τελευταία στιγμή, το αδιέξοδο.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό με τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Και ο Μακρόν

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφερόταν επίσης ότι «ανεμένετο διαμεσολάβηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, λόγω των καλών προσωπικών σχέσεων με τον Έλληνα και τον Καναδό πρωθυπουργό».

Η Eldorado… μένει

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Eldorado Gold, το μεσημέρι της Πέμπτης (21.09.2017) ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι δεν φεύγει από την χώρα μας.

Την ώρα που σχεδόν 1.000 μεταλλωρύχοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας η εταιρεία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε».

Τονίζεται επίσης ότι η Eldorado Gold αποφάσισε την προσωρινή αναβολή της απόφασής της να θέσει τα έργα στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 112
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης 6
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 21