Πολιτική

Μαξίμου: Ο Τσίπρας δεν μίλησε με τον Τριντό για την Eldorado

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Καναδό ομόλογό του Τζ. Τριντό για το θέμα της Eldorado.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενώ το θέμα με την επένδυση της Eldorado Gold στην Ελλάδα βαίνει προς… επίλυση, η κυβέρνηση διαψεύδει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε παρέμβαση από τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Να διασταυρώνετε τις πληροφορίες»

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού “ήρθε” λίγο μετά τις 15:00 και αφού η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι… “παγώνει” τα σχέδιά της να… “παγώσει” τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το Μαξίμου διέψευσε έτσι δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Καναδό ομόλογό του.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ουδέποτε είχε συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Θα ήταν ορθότερο τέτοιες πληροφορίες να διασταυρώνονται με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πριν τη δημοσίευσή τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τσίπρας – Τριντό: Το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Στο δημοσίευμά της, η Καθημερινή ανέφερε ότι στο παρασκήνιο, είχαν αρχίσει να πληθαίνουν επαφές και οι παρεμβάσεις. Στόχος, να βρεθεί ένας κοινός τόπος και να αποτραπεί έσω και την τελευταία στιγμή, το αδιέξοδο.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό με τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Και ο Μακρόν

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφερόταν επίσης ότι «ανεμένετο διαμεσολάβηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, λόγω των καλών προσωπικών σχέσεων με τον Έλληνα και τον Καναδό πρωθυπουργό».

Η Eldorado… μένει

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Eldorado Gold, το μεσημέρι της Πέμπτης (21.09.2017) ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι δεν φεύγει από την χώρα μας.

Την ώρα που σχεδόν 1.000 μεταλλωρύχοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας η εταιρεία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε».

Τονίζεται επίσης ότι η Eldorado Gold αποφάσισε την προσωρινή αναβολή της απόφασής της να θέσει τα έργα στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 7
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 124
ΣΥΡΙΖΑ: Η «τρόικα» της μετάβασης, το τέλος της αναμονής Τσίπρα και η επόμενη μάχη για την ηγεσία
Παππάς και Πολάκης περιγράφουν το ίδιο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά πίσω από τις κοινές γραμμές ανοίγει ήδη η συζήτηση για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα μετά τη συλλογική ηγεσία
Η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη συνάντηση