Πολιτική

Μαξίμου: Ο Τσίπρας δεν μίλησε με τον Τριντό για την Eldorado

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Καναδό ομόλογό του Τζ. Τριντό για το θέμα της Eldorado.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενώ το θέμα με την επένδυση της Eldorado Gold στην Ελλάδα βαίνει προς… επίλυση, η κυβέρνηση διαψεύδει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε παρέμβαση από τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Να διασταυρώνετε τις πληροφορίες»

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού “ήρθε” λίγο μετά τις 15:00 και αφού η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι… “παγώνει” τα σχέδιά της να… “παγώσει” τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το Μαξίμου διέψευσε έτσι δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Καναδό ομόλογό του.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ουδέποτε είχε συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Θα ήταν ορθότερο τέτοιες πληροφορίες να διασταυρώνονται με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πριν τη δημοσίευσή τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τσίπρας – Τριντό: Το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Στο δημοσίευμά της, η Καθημερινή ανέφερε ότι στο παρασκήνιο, είχαν αρχίσει να πληθαίνουν επαφές και οι παρεμβάσεις. Στόχος, να βρεθεί ένας κοινός τόπος και να αποτραπεί έσω και την τελευταία στιγμή, το αδιέξοδο.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό με τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Και ο Μακρόν

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφερόταν επίσης ότι «ανεμένετο διαμεσολάβηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, λόγω των καλών προσωπικών σχέσεων με τον Έλληνα και τον Καναδό πρωθυπουργό».

Η Eldorado… μένει

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Eldorado Gold, το μεσημέρι της Πέμπτης (21.09.2017) ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι δεν φεύγει από την χώρα μας.

Την ώρα που σχεδόν 1.000 μεταλλωρύχοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας η εταιρεία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε».

Τονίζεται επίσης ότι η Eldorado Gold αποφάσισε την προσωρινή αναβολή της απόφασής της να θέσει τα έργα στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Καρανίκας κατά Τσίπρα: «Έκανε ιδιωτικό κόμμα με πολιτικά ρετάλια – Έχει ευθύνη που ο Μητσοτάκης φέγγει ως το Έβερεστ»
Σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό - «Έχει κάνει τον εαυτό του προϊόν», υποστήριξε ο πρώην στενός συνεργάτης του, εκτιμώντας ότι ποσοστό 8% στις εκλογές θα συνιστούσε μεγάλη επιτυχία για την ΕΛΑΣ
Νίκος Καρανίκας 13