Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαριέττα Γιαννάκου: Τα προβλήματα υγείας – Η μάχη με τον διαβήτη

Μαριέττα Γιαννάκου: Τα προβλήματα υγείας – Η μάχη με τον διαβήτη
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η 6η Φεβρουαρίου 2008, ήταν η μέρα που σημάδεψε βαθιά τη Μαριέττα Γιαννάκου. Από τότε και έπειτα, η ζωή της πολιτικού από τη Λακωνία θα άλλαζε, για πάντα.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2008 η 57χρονη, τότε, Μαριέττα Γιαννάκου υποβαλλόταν σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη. Ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο έπασχε, εμπόδιζε το τραύμα να επουλωθεί και προκάλεσε μόλυνση, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί ραγδαία.

Αυτό ανάγκασε τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» να προχωρήσουν σε επέμβαση ακρωτηριασμού, προκειμένου να σώσουν τη ζωή της.

Όλα τα επόμενα χρόνια, τα προβλήματα υγείας δεν εγκατέλειψαν την πολιτικό από τη Σπάρτη.

Στις 28 Μαΐου 2016, παθαίνει έμφραγμα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Το τελευταίο δίμηνο, όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Την Κυριακή (27.02.2022), η βουλευτής και πρώην υπουργός άφηνε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 71 ετών.

Έδωσε μάχη για αρκετές εβδομάδες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251. Είχε διακομιστεί εκεί, εκτάκτως, μετά από πτώση που είχε με το αναπηρικό αμαξίδιο και τότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στις 18.11, απεβίωσε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν από τις 10 Ιανουαρίου 2022, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Μαριορή (Μαριέττα) Γιαννάκου, σε ηλικία 71 ετών».

Μαριέττα Γιαννάκου – Ο γάμος, το διαζύγιο, η αγαπημένη της κόρη

Αν και αφοσιωμένη στην πολιτική, παντρεύεται με τον Παναγιώτη Κούτσικο το 1983, με τον οποίο θα αποκτήσει μία κόρη. Το 1997 θα πάρει διαζύγιο με αποτέλεσμα, πέραν της δουλειάς της, να στρέψει όλη της την προσοχή προς την κόρη της (φωτογραφία πάνω)

(πάνω φωτογραφία – ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους)

(Φοιτήτρια Ιατρικής)

Ο Παναγιώτης Κούτσικος συνελήφθη στις 15 Ιουλίου του 2014, μετά από καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 14 ετών που είχε εκδοθεί σε βάρος του για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της εταιρίας της οποίας ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Πρόκειται για την προμηθευτική εταιρία ιατρικών ειδών ERGO, η οποία δραστηριοποιούνταν στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα, και εις βάρος του επιχειρηματία είχαν διαπιστωθεί χρέη 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις το ποσό ανήλθε στα 20,7 εκατ. ευρώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις