Πολιτική

Μέρκελ: Καθιστή για… σιγουριά δίπλα στον Μητσοτάκη! video, pics

Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε μετά τιμών τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όπως φαίνεται... προσέχει για να έχει μετά τα περιστατικά με το τρέμουλο!

Με την προβλεπόμενη για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βερολίνο, απόδοση τιμών, έγινε δεκτός από την γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

[read4more]

Η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά από την είσοδο της Καγκελαρίας.

Οι δυο τους περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν μαζί τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις. Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές και ακολούθως επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα.

Η συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη άρχισε στις 12:10 (τ.ω.), αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Νωρίτερα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα, ήταν η επιλογή να είναι… καθιστοί οι δύο ηγέτες, την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων των δύο χωρών.

Κάτι που προφανώς δεν ήταν… τυχαίο. Όλα δείχνουν πως η Άνγκελα Μέρκελ θέλησε να αποφύγει τυχόν… νέο περιστατικό τρέμουλου, καθώς οι εικόνες της καγκελαρίου να τρέμει τους περασμένους μήνες σε αντίστοιχες επίσημες εκδηλώσεις είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Δείτε τις εικόνες με τους… καθιστούς Μητσοτάκη και Μέρκελ

merkel mitsotakis Μέρκελ

Καρέ – καρέ η υποδοχή Μητσοτάκη από την Μέρκελ

merkel mitsotakis merkel mitsotakis merkel mitsotakis Βερολίνο merkel mitsotakis

Έχοντας στις αποσκευές του το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τις αλλαγές στην φορολογία που ήλθαν νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί σήμερα στο Βερολίνο την δεύτερη επίσκεψή του σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, μετά το Παρίσι.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την χώρα καθώς και η συζήτηση με την Άνγκελα Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Δεν είναι δίχως σημασία ότι η κυβέρνηση παρουσίασε χθες το σχέδιό της για την «σωτηρία της ΔΕΗ».

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης