Πολιτική

Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πολυετές πρόγραμμα

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως θα περιμένει μέχρι την Πέμπτη τις ελληνικές προτάσεις, προκειμένου να εξετάσει η Γερμανία εάν θα υπάρξει βάση για να συζητηθεί και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα, που όπως είπε θα είναι πολυετές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε απόψε ότι ελπίζει να λάβει επαρκείς προτάσεις για την προώθηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα εντός αυτής της εβδομάδας ώστε να ζητήσει από τη γερμανική Βουλή να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα νέο, μακροπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Η Μέρκελ είπε ότι οι ηγέτες των 28 κρατών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν την Κυριακή για να συζητήσουν επί του σχεδίου αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα υποβάλει λεπτομερείς μεταρρυθμιστικές προτάσεις και το αίτημα για τη χορήγηση δανείου με τρόπο που θα κριθεί ικανοποιητικός.

Στην περίπτωση που ο κατάλογος των μέτρων θεωρεί ικανοποιητικός και η Ελλάδα προχωρήσει σε κάποιες προαπαιτούμενες ενέργειες για να τεθούν σε εφαρμογή τα πρώτα μέτρα, η Μέρκελ δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι θα καλυφθούν οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για να αρχίσει η διαδικασία για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του ΕΣΜ δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής .

Λάβαμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλλει προτάσεις που θα βασίζονται στον ΕΣΜ , ανέφερε η καγκελάριος.

Εμείς από γερμανικής πλευράς, τόνισε , θα πρέπει να υποβάλλουμε τις προτάσεις στην Μπούντεσταγκ για να λάβουμε εντολή για διαπραγματεύσεις.

Το δημοψήφισμα μπορεί να ενίσχυσε την ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι απαιτήσεις των υπολοίπων 18 χωρών της ευρωζώνης έχουν αλλάξει και έχουν γίνει σαφέστερες, επισήμανε η κ. Μέρκελ.

Όσον αφορά τη σύνοδο των 28 της Κυριακής ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι υπάρχουν χώρες που δεν ανήκουν στη ευρωζώνη οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση και επειδή είμαστε μια οικογένεια συμφωνήσαμε να λάβουμε αποφάσεις από κοινού, είπε η κ. Μέρκελ

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει μέχρι την Πέμπτη ένα λεπτομερές πρόγραμμα και η πρόκληση για τη σύνοδο της Κυριακής είναι να εξετάσουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Ποιοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι
Στο 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Πώς αξιολογούνται οι προτάσεις της ΔΕΘ - Στο 54% η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Τσίπρας και Μητσοτάκης 88
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
53
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
7
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11