Κυριακή, 23 Ιουν.
25oC Αθήνα

Μετά την Ράνια Αντωνοπούλου τέλος το επίδομα ενοικίου με… εντολή Τσίπρα!

Ράνια Αντωνοπούλου επίδομα ενοικίου

Η Ράνια Αντωνοπούλου αποτελεί παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως… παίρνει τα μέτρα του ώστε να μην συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Τέλος το επίδομα ενοικίου για τα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Η Ράνια Αντωνοπούλου απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση, με… εντολή Τσίπρα. Ωστόσο ο πρωθυπουργός, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση της πρώην -πλέον- αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, φαίνεται πως έδωσε μια ακόμη… εντολή. Κι αυτή αφορά στο επίδομα ενοικίου για τα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Επίδομα ενοικίου… τέλος για τους εξωκοινοβουλευτικούς!

Με απόφαση του πρωθυπουργού, λοιπόν, καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες και φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Η υπόθεση… Ράνια Αντωνοπούλου που προκάλεσε τον χαμό

Όλα ξεκίνησαν μετά την αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» πως η κυβέρνηση πληρώνει 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της Ράνιας Αντωνοπούλου.

Κι αυτό ενώ η ίδια και ο σύζυγός της, Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πόθεν έσχες τους που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 26.02.2018, η Ράνια Αντωνοπούλου, με μια μακροσκελή δήλωση… πέταγε το μπαλάκι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το αν θα την κρατήσει στην θέση της ή θα εκδιωχθεί από την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε η Ράνια Αντωνοπούλου για το επίδομα ενοικίου

Για την ορθή ενημέρωση σχετικά με το θέμα της επιδότησης ενοικίου που απασχολεί το δημόσιο διάλογο τις τελευταίες τρεις ημέρες, η κ. Αντωνοπούλου διευκρίνιζε τα εξής:

Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Click4more: Δημήτρης Καμμένος: Να παραιτηθεί και ο Παπαδημητρίου

Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.

Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.

Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου”.

“Δεν ήθελα να προακλέσω”

Και συνεχίζει η Ράνια Αντωνοπούλου: “Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του.

Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες κόσμος αγωνιά για την κατοικία του, το εισόδημά του, τα δάνειά του, αντιλαμβάνομαι ότι κάθε παροχή, ακόμα και νόμιμη, εξοργίζει.

Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου.

Πριν τρία χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό, αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω. Όπως τότε, έτσι και τώρα φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού

Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας.

Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν Ένα ηθικό ζήτημα της χώρας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις