Πολιτική

Μήνυση κατά Καμμένου και Κουρουμπλή από πλωτάρχη το Πολεμικού Ναυτικού

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου και του Παναγιώτη Κουρουμπλή κατέθεσε ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά. Παναγιώτης Σταμάτης, κατηγορώντας τους για παράβαση καθήκοντος.

Ο πλωτάρχης υποστηρίζει ότι οι δύο υπουργοί έχουν τελέσει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και για το λόγο αυτό ζητεί να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ώστε μετά από την αναγκαία ψηφοφορία να παραπεμφθούν στο αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως επικαλείται ο πλωτάρχης ο νόμος 4150/2013 προβλέπει ότι με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο πρόκειται να εκδοθεί, θα καθορισθούν οι ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις εκπαίδευσης σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση, ο τρόπος απόδειξης των νομίμων προσόντων των αξιωματικών, έτσι ώστε οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού, να μπορούν να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό.

Ωστόσο, ο μηνυτής υποστηρίζει ότι παράνομα δύο συναρμόδιοι υπουργοί αδρανούν και δεν έχουν εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα, με αποτέλεσμα οι απόστρατοι αξιωματικοί να στερούνται του συνταγματικού δικαιώματος της εργασίας.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η αδράνεια αυτή των δύο υπουργών παραβιάζει την αρχή του κράτους δικαίου , την αρχή του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας, ενώ τους αποδίδει ότι έχουν σκοπό να αποστερήσουν παράνομα από τους ε.α. αξιωματικούς του Ναυτικού και  του Λιμενικού την δυνατότητα συμπληρωματικής βιοποριστικής εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πέρασαν οι εποχές που μπορούσατε να τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Νίκος Ανδρουλάκης: Επιτρέψατε το πάρτι στα μονοπώλια
«Απέναντι σε αυτήν την επίμονη ακρίβεια, εμείς έχουμε πει πως η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων και έχουμε επιτυχίες» είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
62