Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μήνυση Λαφαζάνη κατά Τσίπρα, Γεροβασίλη και Ξένης Δημητρίου

Μήνυση Λαφαζάνη κατά Τσίπρα, Γεροβασίλη και Ξένης Δημητρίου

Προσάπτω στους μηνυόμενους τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας για να με πλήξουν ενόψει εκλογών, είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά των Αλέξη Τσίπρα, Ξένης Δημητρίου, Όλγας Γεροβασίλη και «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, σχετικά με τις πολιτικές δικαστικές διώξεις σε βάρος του για τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης την οποία έκανε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους κυρίους Κωνσταντακάκη και Θεοδωρόπουλο, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικές διώξεις σε βάρος μου γιατί ειρηνικά προάσπιζα τις πρώτες κατοικίες από τους πλειστηριασμούς, συνιστούν πρώτου μεγέθους πολιτική ανωμαλία ενόψει εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας και η αδίστακτη κυβερνητική και ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να θάψουν την ΛΑΕ, στο πρόσωπο της οποίας βλέπουν τον κατ’ εξοχή αντίπαλό τους και αντίπαλο του σημερινού φαύλου, διεφθαρμένου και παρακμιακού συστήματος».

«Με τη μήνυσή μου προσάπτω στους μηνυόμενους τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας με στόχο να πλήξουν εμένα ως γραμματέα της ΛΑΕ και την ίδια την ΛΑ.Ε ενόψει των επερχόμενων εκλογικών μαχών», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Μηνύω και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου γιατί την συνάντησα προσωπικά και της ζήτησα να ξεκαθαριστούν οι δικαστικές υποθέσεις που με αφορούν και είτε πριν τις εκλογές να πάνε στο ακροατήριο ή να μπουν στο αρχείο, τονίζοντας ότι αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να παραμένει η εκκρεμότητα ενόψει των εκλογών. Μόνο στην Τουρκία πάντως γίνονται εκλογές με υπόδικους ή έγκλειστους στις φυλακές για πολιτικούς λόγους ηγέτες της αντιπολίτευσης και αντίπαλους τους καθεστώτος», κατέληξε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις