Πολιτική

Μισθοί 700 με 1.000 και συντάξεις στο… μισό!

Προτάσεις σοκ φαίνεται ότι έβαλαν στο τραπέζι οι δανειστές σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ επιμένουν και στην αύξηση των φόρων που θα μειώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα.

Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις περιπτώσεις δανεισμού ό δανειστής επιχειρεί να εξασφαλίσει τα κέρδη του και έτσι εταίροι και δανειστές της χώρας θέτουν μια σειρά από ζητήματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων ώστε να μπορέσει το κράτος να αποπληρώσει τα δάνειά του.
Έτσι όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών στο τραπέζι έπεσαν μέτρα σοκ όπως οι μειώσεις μισθών σε επίπεδο 700 ως 1.000 ευρώ, ενώ επιμένουν και στις μειώσεις στις συντάξεις οι οποίες σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία δεν θα ξεπερνούν – σε ότι αφορά στην ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη από το κράτος – τα 280 ευρώ.
Ταυτόχρονα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές επιμένουν να ρίχνουν μέτρα όπως οι αυξήσεις στους φόρους των μεσαίων εισοδημάτων – έκτακτη εισφορά και φόρος πολυτελείας- ενώ επιμένουν και στην παραμονή του ΕΝΦΙΑ.
Για την άμεση αύξηση των εσόδων ρίχνουν στο τραπέζι ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον στο 20% ώστε να μην υπάρξει απώλεια εσόδων από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα παραμείνουν στον χαμηλό συντελεστή.
Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά και με τον αρχικό στόχο του 3% για το πρωτογενές πλεόνασμα η θέσπιση ενός στόχου από 1% ως 1,2% σημαίνει ότι απαιτούνται μέτρα ως και 3 δισ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11