Site icon NewsIT
15:33 Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μητσοτάκης: Εξαργύρωση γραμματίων προς τους αντιεξουσιαστές το νομοσχέδιο για τις φυλακές

Για γραμμάτια που εξαργυρώνει η κυβέρνηση προς τους “ακραίους αντιεξουσιαστικούς χώρους”, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που αφορά τη κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία θα το καταψηφίσει.

«Η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι αρνητική στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο με εξαίρεση ένα άρθρο που αφορά στο bullying» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό AΘΗΝΑ 984.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με αυτό τον τρόπο εξαργυρώνει διάφορα γραμμάτια προς ακραίους αντιεξουσιαστικούς χώρους με τους οποίους ήταν, αν όχι σε συνεννόηση στη διάρκεια των ετών που ήταν στην αντιπολίτευση, τουλάχιστον τους έκλεινε διακριτικά το μάτι».

Έκανε λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις» και εξήγησε «όπως αυτή που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, σκληρού δολοφόνου, τρομοκράτη, καταδικασμένου πολλαπλώς σε ισόβια».

Χαρακτήρισε «θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την κυρία Λαγκάρντ ότι δεν τίθεται ζήτημα μη αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ. Αν συνέβαινε αυτό θα ήμασταν η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα, η οποία θα είχε χρεοκοπήσει έναντι του ΔΝΤ, με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία».

Μίλησε για «δυσχερή θέση» στην οποία είχε περιέλθει η κυβέρνηση από «διάφορες δηλώσεις στελεχών της, που επί της ουσίας έθεταν ξεκάθαρα υπονοούμενα ότι «δεν βαριέσαι, και αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ τι έγινε;».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version