Σάββατο, 18 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μητσοτάκης για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής

Μητσοτάκης για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην θέση που έχει η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στα social media. O πρωθυπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι μπροστά στην ενεργειακή κρίση πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα προς αυτή την κατεύθυνση. 

«Στις 7 Οκτωβρίου Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν για πρώτη φορά ολόκληρη την πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα για 5 ώρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στο Τwitter. «Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ – κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως για το 2021 σε ό,τι αφορά στο μερίδιο ήλιου και ανέμου ως πηγές της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», πρόσθεσε. 

«Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο δρόμος μπροστά μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα για περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να προσφέρουμε φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες μας», υπογραμμίζει επίσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις