Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μητσοτάκης για Μελόνι: Έρχεται πριν τις εκλογές τον Μάιο για την Hellenic Train

Μητσοτάκης για Μελόνι: Έρχεται πριν τις εκλογές τον Μάιο για την Hellenic Train

Στην Αθήνα τον Μάιο, αλλά πριν τις εκλογές, αναμένεται η Τζόρτζια Μελόνι για την Hellenic Train και μεταναστευτικό. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κατά την επίσημη επίσκεψη της στην Αθήνα τον Μάιο, πριν από τις εκλογές, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αποκάλυψε ότι στο τραπέζι θα τεθεί και η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Hellenic Train.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά την επίσκεψή της κ. Μελόνι «θα συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ιταλική κυβέρνηση θα υποστηρίξει την επανεκκίνηση ελληνικών σιδηροδρόμων».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «ο ΟΣΕ πωλήθηκε το 2018 αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ και τόνισε πως έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε νέο μέλλον για τους σιδηροδρόμους μας. Η ιταλική εταιρεία να επενδύσει σε αξιόπιστα και πιο ασφαλή τρένα και εμείς στο δίκτυο».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, το οποίο θα εξεταστεί κατά την παραμονή της πρωθυπουργού της Ιταλίας στην Αθήνα, η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής ότι «στα συμπεράσματα είναι σαφές πως υπάρχει μια αλλαγή βηματισμού, η οποία υιοθετήθηκε στην περασμένη σύνοδο, όπως και ότι το μεταναστευτικό παραμένει μια μεγάλη προτεραιότητα για την Ε.Ε.».

«Τον Ιούνιο θα πρέπει να επαληθεύσουμε αν οι στόχοι που ετέθησαν στη σύνοδο του Φεβρουαρίου έχουν επιτευχθεί», κατέληξε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις