Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης για παραίτηση Τσίπρα: Αναμενόμενη μετά από 3 συντριπτικές ήττες

Μητσοτάκης για παραίτηση Τσίπρα: Αναμενόμενη μετά από 3 συντριπτικές ήττες

«Αναμενόμενη μετά από τρεις συντριπτικές ήττες» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη του αντίδραση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, τόνισε χαρακτηριστικά για την αιφνίδια παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «τα κόμματα πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να προτείνουν ρεαλιστικές, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών.

Σε αυτό τον δρόμο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ. Ελπίζω να τον βρει. Το εύχομαι ειλικρινά».

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Θεωρώ ότι ήταν μία αναμενόμενη απόφαση μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά σε εθνικές εκλογές. Από εκεί και πέρα επιτρέψτε μου μία μόνο ευρύτερη τοποθέτηση. Θεωρώ ότι με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει ένας κύκλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια και στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο αλλά και με την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα όταν τελικά κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου. Τα κόμματα πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να προτείνουν ρεαλιστικές, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. Σε αυτό τον δρόμο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ. Ελπίζω να τον βρει. Το εύχομαι ειλικρινά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις