Site icon NewsIT
12:06 | 07.10.25

Μητσοτάκης για τα δύο χρόνια από το χτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ: «Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης / Eurokinissi

Newsit Newsroom

«Παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

Δύο χρόνια κλείνουν σήμερα από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτζ στο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους. Με αφορμή την μαύρη αυτή επέτειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία ανάρτηση στην οποία μεταξύ άλλων καλεί και τα δύο μέρη να ενεργήσουν προς μία διαρκή εκεχειρία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά νεαρών ισραηλινών που διασκέδαζαν, κάλεσε «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση προς μια διαρκή εκεχειρία».

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα αγγλικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Σήμερα κάνουμε μια παύση για να τιμήσουμε τα θύματα της τρομοκρατίας. Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας. Καθώς οι συνομιλίες προχωρούν στο πλαίσιο του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ, παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση: προς μια διαρκή εκεχειρία, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ στο να λήξει μία διαμάχη πολλών ετών, μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, καθώς Χαμάς και το Τελ Αβίβ, με τη διαμεσολάβηση του Ντοναλντ Τραμπ, θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version