Πολιτική

Μητσοτάκης: Να ψηφίσει αυτή η Βουλή την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος

Σε παρέμβασή του σε ημερίδα του ΤΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην αλλαγή των άρθρων για ιδιωτικά πανεπιστήμια και περιβάλλον.

Νέα έκκληση προς όλες τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες να ψηφιστεί έστω και με 151 βουλευτές από την παρούσα Βουλή η αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος – δηλαδή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το περιβάλλον – απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε παρέμβασή του στην ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε πως αυτό θα επιτρέψει στην επόμενη Βουλή να διαμορφώσει το πλήρες περιεχόμενο των εν λόγω άρθρων – αρκεί να ψηφιστούν από 180 βουλευτές, όπως απαιτεί το ίδιο το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα άρθρα 16 και 24 του Συντάγματος δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης προς αναθεώρηση, ενώ ειδικά για το άρθρο 24, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καθιέρωση υποχρέωσης του κράτους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε δε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι επέλεξε, όπως είπε, να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος «σε μία άκαιρη περίοδο, δηλαδή σε προεκλογική περίοδο».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε να αναθεωρηθούν και τα άρθρα 78 και 79 του Συντάγματος για την καθιέρωση δημοσιονομικών κανόνων που «μπορούν να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέος γύρος έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο επίορκος Λαζαρίδης ο συκοφάντης», «είπες παιδεραστή τον Άδωνι Γεωργιάδη»
Για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εξώδικα, ο Μακάριος Λαζαρίδης επιχείρησε να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τις νομικές ενέργειες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερράγη για ακόμα μία φορά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παύλος Μαρινάκης: Ενημέρωση «Christmas edition» για χριστουγεννιάτικες ταινίες και το «αιώνιο» δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές
«Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με όλο και περισσότερες ερωτήσεις στις οποίες να μπορούμε με στοιχεία να απαντήσουμε», ευχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης 7