Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Θα έχετε χρόνο να δώσετε εξηγήσεις για όσα βλέπουν το φως τις τελευταίες εβδομάδες»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Θα έχετε χρόνο να δώσετε εξηγήσεις για όσα βλέπουν το φως τις τελευταίες εβδομάδες»

Μια αποστροφή του πρωθυπουργού στην τριτολογία του στην Βουλή, θεωρήθηκε ως συνέχεια των όσων είχε πει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε η διερεύνηση να επεκταθεί και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. «Ας μη βιαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά για τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ειδικά για τον Νίκο Παππά επισήμανε πως «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές».

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «είμαστε στη φάση αποτύπωσης της πολιτικής ευθύνης», με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ζητάει από τον κ. Τσίπρα «να τοποθετηθεί και να μην υπεκφεύγει». Ξεκαθάρισε πάντως ότι το νομικό σκέλος της υπόθεσης αφορά τη Δικαιοσύνη, αλλά και ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αφότου διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή. «Θα δούμε πώς θα μεταφερθεί στη Βουλή, αλλά εμείς εικάζουμε ότι θα μεταφερθεί», υπογράμμισε.

Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός: «Δεν θα μιλήσω για σκάνδαλα και σκανδαλολογία γιατί πολύ φοβάμαι ότι έστω και μια δική μου αποστροφή θα μονοπωλήσει την δημοσιότητα». Και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: «Μην ανησυχείτε θα υπάρχει πολύς χρόνος να ερωτηθείτε και να δώσετε εξηγήσεις για όλα αυτά τα οποία ακούμε. Δεν ξεχνιούνται αυτά εύκολα και εν πάση περιπτώσει κάποια στιγμή θα χρειαστεί κι εσείς να απαντήσετε για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες».

Δείτε την τριτολογία του πρωθυπουργού

 

 

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είπατε σε μια αποστροφή του λόγου σας αναφερόμενος στο Ελληνικό ότι ξέρετε από γκρέμισμα ως Μηχανικός. Θα σας πω ότι το γκρέμισμα το ξέρετε ως πρωθυπουργός», του είπε.

Click4More Μητσοτάκης: Να μη μιλούν για καταστολή αυτοί που εξύφαιναν μηχανορραφίες στα υπόγεια των «μαγαζιών» τους

Όσον αφορά στην οικονομία ο πρωθυπουργός είπε ότι η ύφεση την οποία βάφτισε ο κ. Τσίπρας «ύφεση Μητσοτάκη» είναι παγκόσμια και είναι απόρροια του κορονοϊού. Όταν λοιπόν θα έρθει η ανάκαμψη θα την βαφτίσετε «ανάκαμψη Μητσοτάκη;», διερωτήθηκε.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στην αποστροφή του ότι αισθάνεται τυχερός που γεννήθηκε το 1974 και απόλαυσε τις μεγάλες κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης είπε: «εσείς τα λέτε αυτά που κάνατε καριέρα λοιδορώντας τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα; Που έχετε χρησιμοποιήσει τους χειρότερους χαρακτηρισμούς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Που μας κρεμάσατε όλους στα μανταλάκια;

Δείτε την δευτερολογία του πρωθυπουργού

 

Δείτε την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις