Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

«Μπλόκο» στον διορισμό της Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μητσοτάκη

«Μπλόκο» στον διορισμό της Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μητσοτάκη

Δεν θα προχωρήσει ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου.

Υπήρξε έντονη αντίδραση από το Μαξίμου και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την δημοσιοποίηση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια  και έτσι ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεν θα υπογράψει το σχετικό έγγραφο για να αναλάβει τα καθήκοντα της. Μάλιστα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής την προσεχή Τετάρτη θα αλλάξει ο συγκεκριμένος κανονισμός της Βουλής. 

Click4more: Σάλος από τον διορισμό Ζαρούλια στη Βουλή – Τι απαντούν κοινοβουλευτικές πηγές

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις