Πολιτική

Μπρα ντε φερ Κυβέρνησης – δανειστών για εθελοντική αποκάλυψη “μαύρων” εισοδημάτων

"Πιο κοντά" βρίσκονται οι θέσεις Κυβέρνησης και Θεσμών σχετικά με την... αυτοκαταγγελία. Δηλαδή με το τι μέλλει γενέσθαι με όσους θέλουν εθελοντικά να αποκαλύψουν "μαύρα" εισοδήματα.

Οι δυο πλευρές, δηλαδή κυβέρνηση και κουαρτέτο βρέθηκαν πιο κοντά αλλά δεν έχουν συμφωνήσει, σχετικά με την αυτοκαταγγελία ή εθελοντική αποκάλυψη των “μαύρων” εισοδημάτων.

Την εικόνα που έχει δημιουργηθεί περιγράφει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, λέγοντας στο newsit.gr πως “είμαστε πιο κοντά από ό, τι ήμασταν τον Ιανουάριο κι ακόμη πιο κοντά από ό, τι ήμασταν σήμερα το πρωί“.

Τα “θέλω” των δύο πλευρών

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί συγκεκριμένο κίνητρο για την εθελοντική αποκάλυψη. Η ρύθμιση θα πρέπει να προβλέπει επιβολή φόρου ίσο με τους συντελεστές που ίσχυαν όταν έγινε η φοροδιαφυγή κι ένα μικρό πρόστιμο.

Οι δανειστές, από την άλλη πλευρά, θέλουν την είσπραξη ολόκληρου του φόρου καθώς και όλα τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις κάτι που σημαίνει ότι μπορεί το… μπουγιουρντί να φτάσει μέχρι και στο 120% του ποσού (!) και οι παραβάτες να γλιτώνουν μόνο τις ποινικές κυρώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου που έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε στα 59 του
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον πολιτικό κόσμο με τα συλλυπητήρια μηνύματα να φτάνουν το ένα μετά το άλλο για την ξαφνική αυτή απώλεια
Απόστολος Βεσυρόπουλος 8
Ανδρουλάκης από τα καμένα της Πάτρας: Εξοργιστική η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης – Η φωτιά μπήκε σε συνοικίες της 3ης μεγαλύτερης πόλης
«Μπορούμε καλύτερα και μπορούμε με πολιτική αλλαγή απέναντι σε αυτή την αλαζονική και αναποτελεσματική Κυβέρνηση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Νίκος Ανδρουλάκης
3