Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κούλογλου και την ισοπαλία στη ΔΕΘ

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κούλογλου και την ισοπαλία στη ΔΕΘ

Η εκτίμηση του Στέλιου Κούλογλου για… ισοπαλία ανάμεσα στα όσα εξήγγειλαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν προκάλεσε μόνο την αντίδραση του Παύλου Πολάκη. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται από παντού πυρά αλλά ο ίδιος επιμένει και «απαντά» με… «εντολή» Τσίπρα.

Το κλίμα είναι (ξανά) βαρύ στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέλιο Κούλογλου. Το άρθρο του στο (ιδιοκτησίας του) tvxs.gr με τίτλο «ΔΕΘ: Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα», με το οποίο ο ευρωβουλευτής σχολίασε τις… επιδόσεις Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, δεν άρεσε σε πολλούς. Με πρώτο απ’ όλους τον Παύλο Πολάκη.

Ο εκνευρισμός που υπάρχει έχει να κάνει με το γεγονός πως, όπως θεωρούν πολλοί, η εκτίμηση Κούλογλου περί ισοπαλίας δίνει… πόντους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακυρώνει την επίθεση και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Ορισμένοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο θα θέτουν και ζήτημα παραμονής του στο κόμμα. Γιατί αυτή τη φορά η κριτική άγγιξε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής. Επιπλέον, με το προηγούμενο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2014, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν το Σάββατο θα έπρεπε απαραίτητα να συνοδεύονται από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση» έγραψε ο Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει ιδέες αλλά δεν έχει επικοινωνιακή πολιτική».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέλιος Κούλογλου πάει… αντίθετα στο ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικούς μήνες είχε βρεθεί μια ανάσα από την ανεξαρτητοποίηση, όταν άδειασε τον Δημήτρη Παπαδημούλη (με τον οποίο είναι μαζί στην Ευρωβουλή) για το πόθεν έσχες του. Τότε, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που… έσβησε τη φωτιά.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του Κούλογλου για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει πει πως δεν θα ηγηθεί μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, ώστε να αφήσει περιθώρια για συνεργασίες. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες αλλά δεν έβγαλε καμία είδηση. Θα ήταν διαφορετικά αν, παραδείγματος χάριν, στην ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική για την «προοδευτική διακυβέρνηση» θα ερχόταν στο προσκήνιο των συζητήσεων και της επικαιρότητας».

Πυρά από παντού

Η πρώτη και πιο… ηχηρή αντίδραση στα όσα έγραψε ο Στέλιος Κούλογλου ήταν αυτή του Παύλου Πολάκη, φυσικά μέσω Facebook. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός «απαίτησε» (σ.σ. το έγραψε με κεφαλαία, όπως συνηθίζει) από τον Στέλιο Κούλογκλου να τον ακούσει να του λέει πως μάλλον… χρειάζεται γυαλιά, πως είναι βαθιά νυχτωμένος και πως ίσως πρέπει να ξεκουραστεί από την πολιτική και να γυρίσει στη δημοσιογραφία.Έγραψε ο Παύλος Πολάκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαού πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας, μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο!

Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά.

Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία».

 

Βέβαια, δεν ήταν ο μοναδικός που αντέδρασε. Χωρίς, πάντως, να κατονομάσει τον Στέλιο Κούλογλου, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας συντάχθηκε και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Όχι ισοπαλία, όχι αυτογκόλ» ήταν το δικό του μήνυμα.

«Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι ιδεολογικά, στρατηγικά, αξιακά με τη Ν.Δ. Τσίπρας με την κοινωνία και πρόγραμμα κοστολογημένο. Μητσοτάκης με την παρασιτική ολιγαρχία. Πού την είδαν κάποιοι την ισοπαλία; Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν έχει ανάγκη πρωθυπουργό μαριονέτα του συστήματος», ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Ρήγα, πρώην υπουργού και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν έκρυψε την… απορία του για τη σκοπιμότητα της τοποθέτησης Κούλογλου.

Στέλιος Κούλογλου: Ο Τσίπρας μου είπε…

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απαντήσει (κυρίως στον Παύλο Πολάκη) με… «εντολή» που του έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Και επέμεινε στα περί ισοπαλίας, αν και επιχείρησε κάπως να το «μαλακώσει», ενώ δεν… “κράτησε” τα λόγια του κατά του Παύλου Πολάκη.

«Είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας. Ήταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας. Δε θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα», τόνισε μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (20.09.2021) στο Action24.

Και η επίθεση στον πρώην αναπληρωτή υπουργό δεν σταμάτησε εκεί. Ο Στέλιος Κούλογλου κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη πως «είναι καλός, αλλά κάνει προεκλογική εκστρατεία… των άλλων κομμάτων». Και έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση Κιμπουρόπουλου. «Αν θυμάστε τον κ. Κυμπουρόπουλο τον έβγαλε πρώτο βουλευτή σε σταυρούς και με ρεκόρ για τη ΝΔ, κόντεψε να φτάσει τον Γλέζο, πέρασε τον Μεϊμαράκη. Και αυτό επειδή τού επιτέθηκε ο κ. Πολάκης πριν από τις ευρωεκλογές και του έδωσε 700.000 σταυρούς».

«Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου», είπε και άφησε και μια ακόμη αιχμή κατά του Παύλου Πολάκη λέγοντας: «από την λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι εμβολιασμένος».

Στην ερώτηση για τα όσα έγραψε για την πρωθυπουργοποίηση Τσίπρα σε περίπτωση προοδευτικής διακυβέρνησης, απάντησε: «Ο Τσίπρας θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση, απλώς θα μπορούσε επικοινωνιακά να το αφήσει ανοιχτό για να ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις