Πολιτική

Ν. Μπακογιάννη: Επιβάλλεται να μειωθούν οι βουλευτές στους διακόσιους

Πρόταση νόμου για τη μείωση των βουλευτών σε διακόσιους κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που στηρίζουν το κόμμα της Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης σημειώνουν στην αιτιολογική έκθεση «είναι επιβεβλημένη η μείωση του αριθμού των βουλευτών, από την επιτακτική ανάγκη εξοικονόμησης των δαπανών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, με αντίστοιχη διάσωση ή περιορισμό των μειώσεων στις συντάξεις και τα στοιχειώδη επιδόματα για τους ασθενέστερους πολίτες της χώρας».

Επισημαίνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από 200 στο σύνολο, αλλά ούτε και περισσότεροι από 300, ενώ ο αριθμός τους ορίζεται με νόμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δεν έχει τέλος η φαγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ: Νέες αιχμές Χάρη Δούκα σε εκδήλωση με υποστηρικτές του από όλη την Ελλάδα
Απάντησε στα σενάρια περί «φευγάτου Δούκα», χαρακτηρίζοντάς τα «αθλιότητα» και ξεκαθαρίζοντας ότι μιλά για αυτόνομη εκλογική κάθοδο και νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ
Χάρης Δούκας