Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

ΝΔ: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου;

ΝΔ: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου;

Την εκτίμησή τους πως η υπόθεση Πετσίτη αγγίζει το σκληρό πυρήνα του Μαξίμου επιβεβαιώνουν για τη ΝΔ οι διαρκείς αποκαλύψεις και η πρόσβαση που φαίνεται πως είχε εκείνος στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο όπου εμφανίζεται ο Μανώλης Πετσίτης να βρίσκεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015.

Από την οδό Πειραιώς θα επιμείνουν να ζητούν εξηγήσεις ακόμη και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα για την υπόθεση και κυρίως για το τρίγωνο που φαίνεται να συνδέει τον Μανώλη Πετσίτη με τον Νίκο Παππά και το δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο ο νυν υπουργός είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση.

«Κάθε μέρα που περνάει και ένα νέο στοιχείο για τον Μανώλη Πετσίτη έρχεται στη δημοσιότητα. Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, καθώς νέο βίντεο τον εμφανίζει στο Μαξίμου δίπλα στον κ. Τσίπρα ακόμη και το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Τα ερωτήματα που θέτουμε πρέπει να απαντηθούν: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου, και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππά, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;», ήταν η νέα δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Επισημαίνουν μάλιστα πως ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πλέον ζητούν εξηγήσεις για την υπόθεση, εννοώντας τις δηλώσεις του Σάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος κινήθηκε σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο βουλευτής δήλωσε συγκεκριμένα πως θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις όσοι είχαν στενό φίλο τον κ. Πετσίτη, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του κ. Παππά. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας ασφαλώς τη γραμμή του Μαξίμου, είχε δηλώσει πως θα πρέπει να εξεταστεί η ατομική ευθύνη του κ. Πετσίτη. Μια δήλωση, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν πέρασε απαρατήρητη στα «γαλάζια» ραντάρ, καθώς ερμηνεύεται ως αλλαγή στάσης, καθώς αρχικά η κυβέρνηση μιλούσε για fake news και προτιμούσε τη σιωπή αντί της… αποκήρυξης του κ. Πετσίτη.

Αύριο, εξάλλου, θα εξεταστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το αίτημα της ΝΔ για κλήση ενώπιον της Επιτροπής της επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, Άννας Ζαΐρη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις